Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Odido komt als eerste in Nederland met snel alternatief op bekabeld internet voor thuis

6 sep 2024

Odido biedt sinds deze week een volwaardige, nieuwe keuze voor vast internet aan. Klik&Klaar Internet van Odido is een nieuw product met de voordelen van hoge internetsnelheden voor thuis, waar je je ook bevindt in Nederland. Dankzij de Klik&Klaar-modem zijn gebruikers niet meer afhankelijk van welk type vaste internetverbinding zich op het adres bevindt. Klik&Klaar Internet maakt gebruik van het 5G-netwerk van Odido en de recent verkregen 3,5 GHz frequenties voor razendsnel internet. Met de landelijke uitrol van 3,5 GHz in de komende jaren, is Klik&Klaar Internet straks ook de eerste oplossing voor de bijna 20.000 adressen in Nederland waar geen glasvezel wordt aangelegd. Klik&Klaar Internet is vanaf dit najaar beschikbaar.

Razendsnel 5G-netwerk

Dat Odido met Klik&Klaar Internet een volwaardig alternatief kan bieden voor snel internet aan huis, is te danken aan het vernieuwde, sterke mobiele 5G-netwerk dat gebruikmaakt van de 3,5 GHz frequenties. De 3,5 GHz band maakt het mogelijk om nog hogere mobiele snelheden te halen. Odido loopt in Nederland voorop in de activatie van de 3,5 GHz band en kan zijn klanten zo laten profiteren van hoge internetsnelheden, ook op plekken waar dit voorheen niet mogelijk was. Nu al zijn 75 tot 80 procent van alle antennes van Odido in staat gebruik te maken van de 3,5 GHz band, aan het eind van dit jaar zullen nagenoeg alle antennes van Odido in Nederland hier klaar voor zijn.

De ontwikkeling van Klik&Klaar Internet waar Odido het afgelopen jaar aan heeft gewerkt past daarom perfect binnen Odido’s strategie om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen en toegang heeft tot een betrouwbaar netwerk van superieure kwaliteit.

Odido onthult de nieuwe innovatie dan ook op de dag dat het bedrijf 1 jaar bestaat zodat er gestart kan worden met de eerste reallife klanttesten. “Odido startte een jaar geleden met een duidelijke missie: iedereen moet mee kunnen doen. We laten zien dat het anders kan en stellen onze klant daarbij centraal”, vertelt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer Mass Market bij Odido. “Met Klik&Klaar Internet zetten we daarom weer een nieuwe belangrijke stap, en bieden we als eerste aanbieder een volwaardig, snel en gebruiksvriendelijk alternatief voor alle huishoudens in Nederland, ook op plekken waar dit voorheen niet beschikbaar was.”

Hoe het werkt

Op Klik&Klaar Internet hoef je niet te wachten. Door de plug & play-opzet is de nieuwe snelle internetoplossing bij ontvangst direct door een simpele installatieapp te gebruiken. Gebruikers gaan voor Klik&Klaar Internet een verrassend lage prijs per maand betalen. Vanaf dit najaar is Klik&Klaar Internet voor iedereen beschikbaar via de Odido-winkels en online via de website.

Voor Klik&Klaar Internet is geen vaste internetverbinding meer nodig en ben je niet afhankelijk van welke aanbieder er op jouw postcode diensten levert, maar maakt een modem rechtstreeks verbinding met het 5G-netwerk van Odido. Dit nieuwe netwerk maakt gebruik van de recent bemachtigde 3,5 GHz frequenties. Hierdoor is het mogelijk om klanten nog hogere mobiele snelheden aan te bieden tot wel 300 Mbit/s. Daarmee is nu snel en betrouwbaar internet overal beschikbaar.

“In Nederland zijn bijna 20.000 adressen waar geen glasvezel wordt aangelegd. Daarnaast zijn er postcodes die voor vast internet afhankelijk zijn van één aanbieder. Met Klik&Klaar Internet zorgen we ervoor dat mensen keuzevrijheid hebben en heel Nederland verbonden kan zijn met razendsnel internet. Of dat nu is met ons glasvezelaanbod of met Klik&Klaar Internet”, besluit Van Lammeren.

Gerelateerd nieuws