Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Omzet uit SaaS passeert grens 100 miljard dollar

7 jan 2020

De wereldwijde jaarlijkse omzet van diensten op basis van Software-as-a-Service (SaaS) heeft de grens van 100 miljard dollar gepasseerd. Dat blijkt uit onderzoek van de Synergy Research Group. In de afgelopen tien jaar is de verkoop van SaaS-diensten jaarlijks met gemiddeld 39 procent gegroeid.

De meer traditionele on-premise softwaremarkt groeit volgens de analisten van Synergy met gemiddeld 4 procent per jaar. In 2009 was SaaS nog slechts 2 procent van de softwaremarkt, maar inmiddels is dat 23 procent. De totale verkoop van alle software was 450 miljard dollar wereldwijd in 2019.

De aanschaf van SaaS is in het afgelopen decennium steeds aantrekkelijker geworden door verbeteringen in de hosting, het voordeel van de flexibele uitgaven en de vereenvoudigde verhuizing naar een cloudgebaseerd model, blijkt uit het onderzoek van Synergy Research. De komst van zogenaamde born-in-the-cloud leveranciers is goed voor de SaaS-markt. Dit verklaart volgens Synergy de opkomst van bedrijven zoals Salesforce, maar afgelopen tien jaar de vele nieuwe SaaS-leveranciers, zoals Workday, Zendesk, ServiceNow, Atlassian, Splunk, cloudera, Carbonite en Tableau. Deze nieuwe spelers zorgen ervoor dat traditionele leveranciers meer zijn gaan aandacht besteden aan SaaS dan dat ze anders zouden doen.

Gerelateerd nieuws