Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Oproep aan alle ICT/Telecom-providers: Help Nederland door maximaal samen te werken

16 mrt 2020

Nu een groot deel van de Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen te maken heeft met een zeer plotselinge overstap naar massaal thuiswerken, doet de BTG als Branchevereniging voor ICT/Telecom (BTG) een dringend beroep op alle betrokken partijen om soepel en vooral flexibel samen te werken. Zowel cloud providers als telecom-aanbieders maar zeker ook de security-specialisten zullen nu alles op alles moeten zetten om er gezamenlijk voor te zorgen dat zowel de Nederlandse zorginstellingen, de overheid als het bedrijfsleven goed blijven functioneren. Alleen dan kunnen we als Nederland deze ongekende crisis goed doorstaan.

Zeer disruptief

Nu Nederland in een situatie is terecht gekomen waarin we het directe menselijke contact zoveel mogelijk beperken, staan veel gebruikersorganisaties voor een ongekende uitdaging. Natuurlijk werkten ook voorheen al de nodige mensen regelmatig thuis of op locatie. Maar de overstap die we nu plotsklaps moeten maken is vanwege de massaliteit zéér disruptief. De druk op IT-systemen en netwerkverbindingen is daardoor enorm. IT-afdelingen hebben ook nog eens te maken met onderbezetting. Terwijl leveranciers en hun supportafdelingen overspoeld worden met vragen, maar zelf ook moeten wennen aan de nieuwe manier van werken. En tegelijkertijd ruiken cybercriminelen hun kans nu zoveel eindgebruikers moeten overstappen op totaal andere manieren van werken. BTG doet daarom een dringend beroep op alle leveranciers en partners om zich zo soepel en flexibel mogelijk op te stellen.

Talloze uitdagingen en problemen

Veel organisaties staan nu voor grote uitdagingen. Denk aan:

  • Nu werknemers vanuit huis werken, zullen zij nog meer dan voorheen gebruik maken van SaaS-oplossingen en cloud-diensten. In veel gevallen veel meer dan ooit in de daarvoor afgesloten contracten en SLA’s was voorzien. BTG vraagt SaaS- en andere providers hier ook ruimhartig en soepel mee om te gaan.
  • Veel werknemers belasten nu hun privé-internetverbindingen veel zwaarder dan bij het aangaan van hun ISP-abonnement de bedoeling was. En bovendien voor hele andere toepassingen – niet voor consumenten-diensten, maar voor bedrijfskritische applicaties. Dit kan forse problemen met de beschikbare bandbreedtes met zich mee brengen. BTG doet een beroep op ISP’s om hier soepel mee om te gaan.
  • Gebruikers met weinig ervaring met thuiswerken lopen nu tegen tal van technische problemen aan rond het opzetten van bijvoorbeeld VPN-verbindingen of video calls. BTG roept aanbieders op om eindgebruikers zoveel mogelijk te helpen.
  • Security wordt nu ook cruciaal. Eindgebruikers zullen veel hulp nodig hebben van IT-afdelingen en de supportafdelingen van leveranciers. BTG hoopt dat met name security-aanbieders en security-specialisten alles op alles zullen zetten om gebruikers te helpen beschermen tegen cybercriminelen.
Nederland veilig houden

Wij maken ons als BTG momenteel grote zorgen over IT-security. We zagen al een enorme toename in aan Corona gerelateerde phishing mails. We moeten er samen voor zorgen dat cybercriminelen geen kans krijgen. Daarom vraag ik aanbieders van security-tools en security professionals dan ook vriendelijk doch dringend om alles in het werk te stellen om Nederland samen veilig te houden.

Dringend beroep

We staan als Nederland voor een enorme uitdaging om de gezondheidszorg, de overheid én het bedrijfsleven goed te laten functioneren, ondanks de ongekende disruptieve situatie waarin we ons nu bevinden. Als bran-che- en belangenorganisatie voor ICT/Telecom zijn wij erg blij met de IT-, cloud- en telecom-bedrijven die nu al hulp hebben aangeboden in de vorm van extra support, meer bandbreedte, tips om veilig te werken en dergelijke. Laten we op deze manier de komende moeilijke periode heel nauw blijven samenwerken.

Onder het BTG-motto ‘Building Bridges in a Digital Environment’ moeten we samen de schouders eronder zetten. Daarmee bedoelen wij dat zowel gebruikers als aanbieders cq solution partners op een intelligente manier goed en flexibel samenwerken voor een maximaal resultaat. Als deze samenwerking ooit van cruciaal belang was, dan is het wel nu. Daarom staan BTG als belangenorganisatie en TGG als inkoop- en service organisatie klaar om iedereen die hulp nodig heeft zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Gerelateerd nieuws