De overheid stelt een miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de cyberweerbaarheid bij niet-vitale bedrijven. Het geld is beschikbaar gekomen via de Subsidieregeling Cyberweerbaarheid en de regeling, wordt in 2022 opnieuw opengesteld. Deze regeling stimuleert het uitvoeren van plannen voor privaat-publieke samenwerkingsverbanden, die de digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen in de keten, regio of branche, op een duurzame wijze vergroten.
Het geld is beschikbaar gesteld door het Digital Trust Center, hetgeen een onderdeel is van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Voor 2022 is een bedrag van 1 miljoen euro gealloceerd voor projecten. Per project kan maximaal 200.000 euro subsidie worden ontvangen. De uitvoering van de subsidieregering is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De eerste subsidieronde vond in 2018 plaats. Sindsdien, zijn 25 projecten via de regeling gesubsidieerd.
Aanmelden
Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden zijn hier beschikbaar. Het is ook mogelijk een concreet uitgewerkt voorstel vrijblijvend vooraf te toetsen of voor te leggen aan de RVO. Dit kan door een beknopte samenvatting van 1 A4 van het projectidee naar cyberweerbaarheid@rvo.nl te sturen. Telefonisch kan het projectconcept worden doorgesproken en dit kan tijdens kantooruren via 088 – 042 42 42.
Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: “In onze steeds verder digitaliserende samenleving, is cyberweerbaarheid van cruciaal belang. Niet alleen voor vitale bedrijven, maar ook voor het gehele bedrijfsleven. Daaronder vallen niet alleen de grote bedrijven c.q. organisaties, maar zeker ook het MKB. BTG zal in samenwerking met andere partijen een actieve rol oppakken, om bedrijven hierin bij te staan. Met de Subsidieregeling Cyberweerbaarheid stimuleert de overheid projecten die de weerbaarheid tegen cyberaanvallen naar een hoger niveau tillen. Een belangrijke en essentiële stap in het verbeteren van de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving!”