Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Petra Claessen benoemd in Europees bestuur EUWENA

2 jun 2023

Petra Claessen, Vice-Voorzitter BTG/Boardmember BTG Services, is woensdag 31 mei tijdens de BTG Themabijeenkomst ‘5G en private network’ bij de Schiphol Group benoemd tot bestuurslid van de Europese organisatie EUWENA (European Users Wireless Enterprise Network Association). Deze organisatie maakt zich sterk voor de kwaliteit van private mobiele netwerken in heel Europa. Christian Regnier van EUWENA en mede bestuurslid Antoine van der Sijs van Strict waren hierbij aanwezig.

De bijeenkomst was georganiseerd door de BTG Expertgroep KMBG (Kritische Mobiele Breedbandgebruikers). Aan bod kwamen onder meer hybride netwerken, uitgiftebeleid 3,5 GHz, 5G in de cloud, internationale ontwikkelingen en dergelijke. Na een welkom door Petra Claessen, Vice-Voorzitter BTG en boardmember BTG Services, sprak Dick Martens van Strict over het 3,5GHz spectrum uitgiftebeleid, gevolgd door Rob Brown (NOVEC/BinnenBereik), die inging op het effect van verduurzaming gebouwen op indoordekking. Onno Mantel en Maria Fleuren van het Ministerie van EZK praatten de genodigden bij over WRC23 en de belangen voor Nederland. 5G in de Cloud was het onderwerp van Leonard Scheepsma (Microsoft). Daarna namen Christian Regnier (Euwena) en Antoine van der Sijs (Strict) het woord. Na afloop werd nog lang nagepraat over dit boeiende onderwerp tijdens de afsluitende netwerkborrel.

EUWENA (European Users Wireless Enterprise Network Association) werd opgericht in april 2021, na een reeks parallelle gesprekken begin 2021 tussen Christian Regnier, pionier op het gebied van particuliere mobiele netwerken, en Peter Clemons en Koen Mioulet, deskundigen op het gebied van kritische communicatie, die erkenden dat er dringend behoefte was aan een initiatief op Europees niveau om de invoering van op 3GPP gebaseerde particuliere mobiele netwerken te bevorderen. Christian, Peter en Koen werden vanaf het begin bijgestaan door Antoine van der Sijs, Christopher Gehlen, Kerim Agdaci, Shaun McGinley en Thomas Hervieu, met de steun en aanwezigheid van Tony Boyle en Johann Schmid op de openingsvergadering in maart 2021.

De stichtende leden delen de gemeenschappelijke waarden en doelstellingen van EUWENA en vertegenwoordigen bedrijven uit heel Europa: AirFrance, Privinnet en LD expertise (Frankrijk), Quixoticity (Verenigd Koninkrijk), ULWIMO en Strict (Nederland), Sigma Wireless (Ierland), Opticoms (Duitsland) en Neutroon (Spanje), evenals brancheorganisaties, AGURRE (Frankrijk) en KMBG (Nederland). Verwacht wordt dat de komende maanden en jaren nog veel meer bedrijven en verenigingen deel zullen uitmaken van EUWENA.

Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Services: “De beschikbaarheid van snelle en betrouwbare mobiele communicatie is van cruciaal belang voor het bedrijfsleven. De aangekondigde veiling van de 3,5 Gigahertz-band maakt de weg vrij voor het aanbieden van dergelijke telecomdiensten door mobiele providers. Belangrijk, want zo kunnen bedrijven aan de slag met en profiteren van onder meer Internet of Things- en Smart City-toepassingen. Dergelijke toepassingen bieden interessante mogelijkheden, onder meer voor het verzamelen van gegevens, verbinden van uiteenlopende apparaten en slim maken van toepassingen.”

Het bestuur van EUWENA bestaat nu uit:

  • Christian Regnier, President
  • Petra Claessen, Vice-President taskforce Users.
  • Koen Mioulet, Secretaris
  • Thomas Hervieu, Treasurer
  • Antoine van der Sijs
  • Peter Clemons
  • Shaun McGinley
  • Kerim Agdaci
  • Christopher Gehlen
  • Thierrry Bérisot

Afgebeeld zijn v.l.n.r. Strict ’s Antoine van der Sijs, Petra Claessen en voorzitter van EUWENA Christian Regnier

Gerelateerd nieuws