Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Petra Claessen (BTG) pleit op Diversity Day voor meer aandacht voor IT- en tech-onderwijs

1 okt 2024

Vandaag is het Diversity Day, waarin tal van organisaties en bedrijven in Nederland aandacht besteden aan het belang van diversiteit in de samenleving en op de werkvloer. Een dag die ook vraagt om meer aandacht voor diversiteit binnen de IT- en techsector, zo bepleit Petra Claessen, voorzitter BTG branchevereniging. Op Diversity Day, de eerste dinsdag van oktober, organiseren deelnemende bedrijven zelf een eigen activiteit in het teken van diversiteit en inclusie. Op deze dag van verbondenheid laten we zien dat een mix van mensen met een verschil in culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd, gender of arbeidsvermogen positief is.

Petra Claessen, voorzitter BTG: “Diversiteit in de ICT is niet langer een wens, maar een noodzaak. Het aantal vrouwen en mensen met een migratieachtergrond in deze sector blijft veel te laag. Bij BTG zetten we ons al jaren in om deze groepen te stimuleren voor een carrière in IT en technologie, want dit is de toekomst. Zonder diversiteit worden software, AI en andere tools te vaak vanuit één invalshoek ontwikkeld, wat kan leiden tot ernstige fouten – zoals we zagen bij de Toeslagenaffaire. Daarom steunen wij vol overtuiging Diversity Day op 1 oktober. Samen maken we de IT- en techsector diverser en sterker!”

We streven naar een samenleving die staat voor verbondenheid en het respecteren van verschillen. Onder het motto “Verschil Verrijkt” zetten we een ieder er actief toe aan om de verschillen te waarderen en ieders unieke talenten te omarmen en benutten.

Uit onderzoek blijkt echter dat Nederlanders het gevoel hebben dat polarisatie juist toeneemt. Tegenstellingen nemen toe, discussies worden pittiger en de nuance lijkt verloren te gaan. Kortom: mensen komen steeds harder tegenover elkaar te staan. Tijdens Diversity Day pleiten wij voor verbondenheid. Mét ruimte voor verschil; alleen dan kunnen we de kracht van diversiteit benutten.

Gerelateerd nieuws