Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Recordverbruik mobiele data tijdens nieuwjaarsnacht

2 jan 2020

Klanten van KPN hebben in de nieuwjaarsnacht voor een record aan data verbruikt. Het bedrijf meldt in een persbericht dat ruim 196 terabytes aan data werd uitgewisseld. Dat is ruim acht keer zoveel dan vijf jaar geleden (2014-2015). Toen werd er ‘slechts’ 24 terabyte verbruikt. Het piekmoment op het mobiele netwerk lag volgens KPN kort na middernacht, tussen 00:05 en 00:10 uur.

“In het verleden werd er voornamelijk gebeld om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook werd het gebruik van sms erg populair. De laatste jaren wordt dit juist mobiele data gebruikt voor het versturen van whatsapp-berichten, het uploaden van filmpjes, bekijken van social media en voor mobiel internet”, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Tijdens de jaarwisseling 2019-2020 werden er tussen 22.00 en 04.00 uur zo’n 2,4 miljoen sms’jes verstuurd. Dat is weer iets minder dan de jaren ervoor. Ook het aantal telefoontjes daalde licht in vergelijking met vorige jaren. Er werden dit jaar ruim 4,1 miljoen telefoontjes gepleegd.

Gerelateerd nieuws