Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Rijks ICT-dashboard vernieuwd

5 mrt 2020

Het Rijks ICT-dashboard is vernieuwd. Deze nieuwe versie biedt volgens Computable meer overzicht en inzicht in de grote ICT-projecten van het Rijk. CIO Rijk Lourens Visser presenteerde het nieuwe dashboard vandaag tijdens de rijksbrede CIO-dag in Den Haag. 

Het Rijks ICT-dashboard toont sinds 2011 de projecten bij het Rijk met een ICT-budget van minstens 5 miljoen euro. Doel ervan is grote ICT-projecten transparant te maken voor een breed publiek van politici, media en burgers. Maar de afgelopen jaren was er ook kritiek. Informatie zou niet actueel en volledig zijn en projecten stonden bijna altijd op ‘groen’, terwijl er bij veel ervan het nodige mis is gegaan.

Tijdens dit netwerkevenement komen zo’n 400 rijksambtenaren die werken aan de informatievoorziening, ICT en informatiebeveiliging van de rijksoverheid bijeen. Een mooi moment dus voor de presentatie van de vernieuwde Rijks ICT-dashboard In de nieuwe versie van het Rijks ICT-dashboard worden de bestaande gegevens van projecten overzichtelijker gepresenteerd en worden ze meer in samenhang getoond. Hierdoor geeft de monitor meer inzicht en overzicht, claimt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In aanloop naar Verantwoordingsdag op 20 mei actualiseren ministeries de gegevens van de projecten.

Op dit moment zijn er bij het Rijk ruim honderd ICT-projecten van 5 miljoen euro of meer. Het Rijks ICT-dashboard laat ook zien hoeveel evaluaties er bij Bureau ICT Toetsing (BIT) lopen. Minister Raymond Knops van BZK laat de Tweede Kamer weten dat de doorontwikkeling van het dashboard doorgaat. “Komende maanden zal ik in dit verband de gebruikersbehoeften van belanghebbenden, waaronder uw Kamer, nader laten inventariseren. Dit zal onder meer gaan over nu nog onderbelichte ICT-activiteiten, zoals het beheer en onderhoud”, schrijft Knops in een Kamerbrief.

Gerelateerd nieuws