Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Rikky van Osch belicht nieuwe positie als voorzitter van Adviescollege ICT-toetsing

20 jan 2023

Rikky van Osch is sinds 1 januari 2023 voorzitter van het Adviescollege ICT-toetsing. In een interview zet Van Osch uiteen wat zij als de belangrijke uitdagingen bij ICT-projecten van de overheid ziet. Ook vertelt Van Osch hoe ze als voorzitter van het college wil bijdragen aan een betere beheersing van deze uitdagingen.

Van Osch beschikt over ruimte ervaring in de private en publieke sector. In het interview vertelt zij onder meer over de achtergrond, haar keuze voor de publieke sector en haar motivatie om voorzitter te worden van het Adviescollege ICT-toetsing. Daarnaast gaat zij in op de samenstelling van het Adviescollege, dat flink is veranderd.

‘ICT-expertise wordt vaak niet of te laat betrokken’
In het interview zet Van Osch ook de belangrijke uitdagingen uiteen bij ICT-projecten van de overheid. “Meestal wordt ICT-expertise niet of te laat betrokken, met name bij nieuw beleid of bij nieuwe wetten. Ook zijn ICT-projecten dikwijls te complex en zijn ICT-systemen onderling afhankelijk, terwijl protocollen of definities verschillen”, meldt zij in het interview.

Als voorzitter van het college wil Van Osch bijdragen aan een betere beheersing van deze uitdagingen. “Ik heb gemerkt dat ik veel voldoening haal uit het werken aan iets met maatschappelijke impact. Interessant is bovendien dat overheidsorganisaties nog veel zelf ontwikkelen”, aldus Van Osch.

Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Service: “BTG wenst Rikky van Osch veel succes in haar nieuwe functie als voorzitter van het Adviescollege ICT-toetsing. Het Adviescollege adviseert zowel het kabinet als de Eerste en Tweede Kamer over het beter beheersen van ICT-projecten en informatiesystemen. Het vergroot zo de slagingskans van ICT-projecten en vervult dan ook een belangrijke rol in het stroomlijnen en in goede banen leiden van ICT-initiatieven vanuit de overheid.”

Lees hier het interview met Rikky van Osch.

Gerelateerd nieuws