Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Roos Dijkxhoorn treedt toe tot bestuur Cyberveilig Nederland

26 jan 2023

Roos Dijkxhoorn, oprichter en (mede-)eigenaar van Purasec, treedt toe tot het bestuur van Cyberveilig Nederland. Samen met het huidige bestuur (Steven Dondorp, Northwave), Kevin Jonkers (Director Managed Service bij Fox-IT), Paul van Enckevort (Senior Vice President Certification Western Europe TUV Nord) en Erik de Jong (strategy director Securify) zet Dijkxhoorn zich in voor een optimaal ondernemingsklimaat van de cybersecuritysector in Nederland.

Cyberveilig Nederland (CVNL) is in 2018 opgericht om onder andere de kwaliteit en transparantie binnen de cybersecuritysector te vergroten. Zo is de Cyberveilig Nederland bijvoorbeeld actief betrokken bij de het keurmerk pentesten, is initiatiefnemer van het Cybersecurity Woordenboek, schrijft de organisatie samen met publieke partners geregeld whitepapers over ransomware en is zij betrokken bij verschillende publiek-private samenwerkingsverbanden zoals AAN en de Cybersecurity Alliantie.

‘Drempel laag houden’
Dijkxhoorn: “Als eigenaar van een groeiend cybersecurity bedrijf in het MKB-segment ben ik me extra bewust van de uitdagingen die voor zowel onze eigen organisatie, als voor onze klanten spelen. Wij houden ons inhoudelijk met hetzelfde bezig als de grotere dienstverleners. Echter zie je bij onze doelgroep dat vaak de mogelijkheden en incentives om bepaalde risico’s aan te pakken anders zijn. Het is voor ons extra belangrijk om te zorgen dat we de drempel laag houden om met informatiebeveiliging aan de slag te gaan. Dat ik gekozen ben als algemeen bestuurslid van Cyberveilig Nederland geeft voor mij aan dat ook de leden de boodschap van het eenvoudig en toegankelijk houden van cybersecurity dienstverlening belangrijk vinden om uit te dragen. Ik zal mij daarom dan ook zoveel mogelijk inzetten om dit een plek te geven in de diverse goede initiatieven die voortkomen uit Cyberveilig Nederland.

Petra Oldengarm, Directeur Cyberveilig Nederland: “Er hadden zich meerdere kandidaten verkiesbaar gesteld voor het bestuur, dus fijn dat zo veel van onze leden zich actief willen inzetten voor onze vereniging. Met de verkiezing van Roos krijgen wordt niet alleen de diversiteit binnen het bestuur vergroot, maar krijgen we ook een extra actieve stem binnen het bestuur van een MKB-cybersecurity bedrijf.”

Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Service: “Cyberveilig Nederland tilt de cybersecuritysector in Nederland naar een hoger niveau. Samen met de overige bestuursleden zet Roos Dijkxhoorn zich in voor een optimaal ondernemingsklimaat van de cybersecuritysector in Nederland. BTG wenst haar veel succes in haar nieuwe functie.”

Gerelateerd nieuws