Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Samenwerking brancheorganisaties en overheid is nu nodig

27 mrt 2020

Samenwerking tussen brancheorganisaties en overheid is juist nu hard nodig om de huidige coronacrisis te bezweren. De valt op te maken uit de eerste editie van de GovTechNL video talkshow die nu te zien en te beluisteren is. Moderator Danny Frietman van GovTechNL sprak in een levendige discussie met Jan Middendorp (VVD), Stijn Grove (DDA) en Petra Claessen (BTG).

Naast dat samenwerking tussen brancheorganisaties en overheid NU nodig is om de crisis te bezweren, werden ook andere zaken belicht. Zo is thuiswerken in het licht van de digitale identiteit de sleutel in het delen van informatie, met en tussen de overheid.

Stijn Grove van DDA vindt dat datacenters de digitale back-bone van Nederland zijn en dienen volle steun en aandacht te krijgen.

Telecomproviders en ICT dienstverleners zijn de drijvende kracht om mensen met elkaar te verbinden aldus Petra Claessen van BTG.

Prioriteit 1, 2 en 3 is uiteraard dat de gezondheid van de mens altijd centraal staat, aldus Jan Middendorp en de overige deelnemers van de GovTechNL video talkshow.

Gerelateerd nieuws