Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Scailable en MCS intensiveren samenwerking

1 sep 2022

Scailable en BTG-partner MCS gaan strategisch samenwerken met als doel meer organisaties kennis te laten maken met de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence/AI). Scailable is de ontwikkelaars van de gepatenteerde plug & play Scailable AI manager voor de MCS AI Gateway. Daarnaast hebben zij MCS aangewezen als exclusieve Value-Added Distributeur en Logistics Service Provider. De MCS AI Gateway serie is mede ontwikkeld met Advantech.

De basis voor dit partnership is een gedeelde visie om AI-innovaties naar de edge te brengen. Dankzij de lichtgewicht Scailable AI-toepassing kan deze lokaal (edge) worden uitgevoerd op de MCS AI Gateway. Voor Scailable is deze samenwerking een belangrijke stap voorwaarts om hun edge AI-oplossingen verder uit te bouwen. Het partnership ondersteunt MCS in haar streven om haar bereik als Managed IoT-expert verder uit te breiden en voorop te lopen in nieuwe technologische IoT-ontwikkelingen.

Talrijke toepassingen mogelijk
AI en big data zijn nu al niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Bekende AI-toepassingen zijn onder andere object- en people detectie, people counting en nummerplaatherkenning (ANPR). Deze toepassingen zijn mogelijk op de edge met de MCS AI Gateway. De edge-vorm van kunstmatige intelligentie leent zich onder meer voor industriële en zakelijke toepassingen, waarbij bestaande infrastructuur slimmer kan worden gemaakt.

Edge AI heeft grote voordelen voor het bedrijfsleven vergeleken bij cloud AI. Ten eerste is het duurzamer. Bestaande hardware zoals IP-camera’s kunnen gebruikt blijven worden. Daarnaast is het goedkoper, want er zijn geen verborgen kosten voor de cloud. Ten derde is het veiliger omdat de AI-applicaties lokaal draaien. Als laatste is het ook sneller. Dit omdat de gegevens direct worden verwerkt in de speciale gateways.

Eerste roll-outs zijn al aan de gang
John van Nijnatten, directeur MCS, over de samenwerking: “Steeds vaker kregen wij vragen over slimme toepassingen voor de mobiele gateways en routers die wij leveren. Met de Scailable AI Manager zijn de toepassingen nagenoeg onbeperkt geworden. De eerste roll-outs zijn dan ook al aan de gang. Hierbij is de integratie die wij kunnen maken met IP-camera’s en talrijke IoT-platformen heel waardevol voor onze klanten.”

Maurits Kaptein, CEO Scailable: “Onze gepatenteerde software maakt het mogelijk om geavanceerde AI-modellen zeer efficiënt en energiezuinig uit te voeren op edge devices. Bij het leveren van specifieke edge AI-toepassingen, zoals het tegengaan van valse alarmen op mobiele beveiligingsmasten, vertrouwen wij op een uitgebreid ecosysteem. MCS speelt hierin een zeer grote rol: MCS kent de markt en is in staat om op grote schaal, voor grote aantallen devices, de delivery, staging, en configuratie van de oplossing te realiseren. Samen maken wij de voordelen van edge AI voor iedereen toegankelijk.”

Gerelateerd nieuws