Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Signing Ceremony: BTG en andere partijen zeggen officieel ja tegen TechTegenCorona

27 nov 2020

Nederlandse wetenschappers, kennisinstellingen, uitvinders, ondernemers en brancheverenigingen hebben in maart de handen ineen geslagen. Zij staan de zorg en overheid gratis bij gedurende de COVID-19 pandemie. Ook BTG doet mee. Op vrijdag 27 november zeggen alle betrokken partijen ‘ja’ tijdens een Signing Ceremony. Kijkt u mee?

TechTegenCorona is inmiddels uitgegroeid tot een samenwerkingsverband met een gecombineerde inzet van onder meer 300 techbedrijven en 2000 techexperts, de ministeries van Justitie & Veiligheid, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Defensie, de Nationale Politie, de Koninklijke Marechaussee, VNG, academici en studenten. Het is een initiatief van Public Matters.

Van security tot extra menskracht en technisch advies
De partijen leveren onder meer bescherming tegen hack-aanvallen, helpen bij het beveiligen van communicatieverbindingen of het uitvoeren van beveiligingstesten. Ook kan het initiatief extra menskracht leveren op het gebied van crisiscommunicatie, de aanpak van storingen of cyberaanvallen. Experts adviseren daarnaast over knelpunten in het ecosysteem en ondersteunen de technische beoordeling van tools ontwikkeld voor de detectie van COVID-19.

Petra Claessen: “BTG werkt volgens het triple-helix model en verbindt overheid, eindgebruikers, solution partners en wetenschap met elkaar. Ook in de strijd tegen corona. Concreet zetten we ons in op onderwerpen als ontzorgen van ziekenhuizen en bedrijven met een vitale functie; gezamenlijk optreden met andere brancheorganisaties om veilig thuis werken te bevorderen en borging en innovatie van de digitale infrastructuur in Nederland. BTG trekt op met solution partners en brancheorganisaties om te komen tot een deltaplan voor de digitale infrastructuur.”

Op vrijdag 27 november om 16:00 uur zeggen de betrokken partijen tijdens een Signing Ceremony officieel ‘ja’. U kunt vanaf 14:45 uur hier live meekijken. Meer informatie over TechTegenCorona is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws