Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Steun Turkije en Oekraïne met een shelterbag tegen de kou

8 feb 2023

Veel inwoners van Oekraïne moeten overleven in de vrieskou, bijvoorbeeld in metrostations of opvanglocaties. Door een combinatie van kapot geschoten huizen, temperaturen onder nul en het ontbreken van stroom en verwarming door bombardementen op elektriciteitscentrales maken zij een zware winter door.

De winter in Oekraïne is ijskoud. Je hebt minimaal een warme slaapplek nodig. Een shelterbag biedt zo’n warme slaapplek en combineert een slaapzak, matras en tentje in één. Cordaid en Sheltersuit Foundation zorgen dat de zwaarste getroffen Oekraïeners een shelterbag krijgen uitgereikt en helpen hen zo de ijskoude winter te overleven. Sheltersuit is inmiddels ook een transport gestart naar Turkije om de slachtoffers van de aardbeving te helpen.

Wat is een shelterbag?
Een shelterbag is een product ontwikkeld door Sheltersuit, een social enterprise die zich richt op het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen in nood. Een Shelterbag is gemaakt van water- en winddichte materialen, en is voorzien van een geïntegreerd matje en slaapzak.

Op dit moment is een eerste batch van 880 Shelterbags onderweg naar Oekraïne. Daar worden zij doorgevoerd naar het gebied rondom Mikolajiv in het zuiden van Oekraïne, waar mensen veel behoefte hebben aan warmte. Cordaid zorgt dat de Shelterbags bij de mensen terecht komen die de hulp het meest nodig hebben. De logistieke inzet van Cordaid’s zusterorganisatie speelt hierbij een belangrijke rol.

Help jij mee?
Het verstrekken van Shelterbags kan echter niet zonder hulp. Steun jij Cordaid en Sheltersuit Foundation? Dat kan heel eenvoudig. Ga naar geefwarmte.nl en doneer. Met een donatie van 100 euro geef je een Shelterbag van Sheltersuit Foundation. Zo zorg je dat de zwaarst getroffen mensen in Oekraïne in ieder geval een warme slaapplek hebben. Ieder bedrag is welkom!

Foto: Arie Kievit / Sheltersuit

Gerelateerd nieuws