Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

T-Mobile en mobiele tak van Tele2 gaan verder als Odido

5 sep 2023

T-Mobile Nederland gaat voortaan door het leven als Odido. Het bedrijf wijzigt per direct zijn naam. Ook de mobiele tak van Tele2 wordt actief onder de naam Odido.

De naamswijziging houdt verband met een overname door investeerders twee jaar geleden. T-Mobile Nederland mocht zijn merknaam toen nog een vijf jaar tijd blijven gebruiken. Nu besluit het bedrijf zijn naam eerder te wijzigen en verder te gaan als Odido.

Ben, Simpel en Tele2 Thuis behouden eigen naam
Voor Ben, Simpel en Tele2 Thuis, die onderdeel zijn van T-Mobile, verandert er momenteel niets. De mobiele tak van Tele2 wijzigt echter wel zijn naam in Odido.

CEO Søren Abildgaard ziet Odido als het antwoord op de status quo op de Nederlandse telecommarkt. “Met een radicale herpositionering sluiten wij aan op hedendaagse klantvragen. Wij gaan het anders doen dan tot nu toe gebruikelijk is in telecom. Bij Odido staat niet de technologie centraal, maar draait alles om mensen. Want de mate waarin je mee kunt komen met technologie, bepaalt de mate waarin je mee kunt komen met de wereld. Het is onze missie ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen en kan genieten van moderne technologie. Dat is niet alleen uniek, maar ook hard nodig”, aldus Abilgaard. De focus op de mens zie je ook in de klantgerichtheid en dus ook in de service: “Daar gaan klanten echt verschil ervaren ten opzichte van andere aanbieders.”

Klanttevredenheid verbeteren
Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer Consumer: “Alle telecomproviders doen nu min of meer hetzelfde. En als je dan kritisch naar je eigen producten en diensten durft te kijken, dan realiseer je dat het anders moet. De gemiddelde klanttevredenheid van onze industrie is vele malen lager dan in andere bedrijfstakken. Het is voor klanten allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt, mensen zijn bezorgd over de veiligheid op het internet, vinden onbeperkt internet of glasvezel prijzig en de klantenservice bellen blijft een ongemak. De afgelopen 18 maanden hebben we heel hard gewerkt aan deze nieuwe positionering, rebranding en nieuwe producten en diensten. Onze ambitie is om de ‘customer champion’ te worden en te blijven met de hoogste klanttevredenheid van Nederland. Dat betekent dat we aan de slag moeten om klantvriendelijkheid naar een nieuw niveau te tillen. Wij hebben een duidelijke missie om daar te komen. De realisatie begint vandaag met Odido.”

Petra Claessen, Voorzitter van BTG en Boardmember BTG Services: “BTG feliciteert Odido met zijn nieuwe naam en merkidentiteit. Het bedrijf heeft hard gewerkt aan zijn nieuwe positionering, rebranding en nieuwe producten en diensten. Zo wil het klanten optimaal ondersteunen en de klanttevredenheid naar een nieuw niveau tillen.”

Gerelateerd nieuws