Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

T-Mobile Nederland sluit zich aan bij Joint Audit Cooperation (JAC)

8 jul 2022

BTG-partner T-Mobile Nederland integreert Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen (CSR) volledig in haar bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering en zet zich in om de alle processen zo duurzaam en toekomstbestendig mogelijk in te richten. Dit is onderdeel van de inzet van het bedrijf voor een relevante en positieve maatschappelijke impact, en het leveren van een bijdrage aan een betere wereld. Daarbij neemt de telecomprovider ook haar verantwoordelijkheid in de hele waardeketen. Met het oog daarop treedt T-Mobile toe tot de Joint Audit Cooperation (JAC).

JAC is internationaal de vereniging van telecomoperators, die soms onderlinge concurrenten zijn, die samenwerken om sustainability standaarden in de gehele supply chain te verbeteren. De vereniging richt zich op het verifiëren, beoordelen en ontwikkelen van CSR in de productiecentra van de belangrijkste multinationale ICT-leveranciers. T-Mobile heeft zich in juni 2022 aangesloten.

Iedereen in verbinding brengen
T-Mobile Nederland zet in op duurzaam en verantwoord ondernemen. De missie ‘We won’t stop until everyone is connected’, is daarom niet alleen een commerciële, maar ook een maatschappelijke missie. Alle sociaal maatschappelijke activiteiten en de impact daarvan zijn samengevat In het Connect to Change plan. Stefan de Wit, Director Procurement & Supply chain bij T-Mobile Nederland is blij met de aansluiting bij JAC: “We pakken een actieve rol in de transitie naar een circulaire en klimaatvriendelijke economie. Zo willen we zelf vanaf 2025 energieneutraal zijn en onze CO2 footprint drastisch verminderen. Ondanks de sterke groei van ons netwerk, de grote groei van ons dataverkeer en de uitbreiding van het aantal winkels, lukt dat. We gebruiken bijvoorbeeld 100% groene stroom, 100% LED verlichting en 100% biologisch katoenen bedrijfskleding. Binnen T-Mobile werken we ook samen met leveranciers om nieuwe productie- en afvalstromen te minimaliseren. De toetreding binnen JAC is daarom een mooie vervolgstap.”

De telecomprovider werkt hard aan het duurzaam en toekomstbestendig mogelijk inrichten van de processen. Ook zet de telecomprovider in op CSR in de hele waardeketen, ook op de productlocaties. De aansluiting bij JAC is daarom een mooie aanvulling op het al bestaande CSR-programma van T-Mobile. “Door de aansluiting bij JAC kunnen we bijdragen aan een gecoördineerde aanpak in de keten op het gebied van documenten due diligence, on-site audits en verbeterplannen. Het is een mooie stap richting het verder verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering. Met als uiteindelijk doel het gezamenlijk verbeteren van de sustainability standaarden voor de hele supply chain keten”, aldus de Wit.

Gerelateerd nieuws