Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Telecomprovider Delta wil meer glasvezelaansluitingen, in het hele land

2 aug 2021

De telecomprovider Delta gaat meer glasvezel uitrollen. Het doel van het van oorsprong Zeeuwse bedrijf is om over vier jaar twee miljoen aansluitingen te hebben, een kwart van het totale aantal. Dat meldt onder andere het Financieele Dagblad.

Nu heeft Delta ongeveer 900.000 aansluitingen. Daar komen er op dit moment, volgens de provider zelf, maandelijks 20.000 bij. Delta is op dit moment vooral buiten de grote steden actief en ook de nieuwe glasvezelaansluitingen zullen vooral in kleinere dorpen en steden in het hele land tot stand gaan komen. Topman Marco Visser zegt tegen het Financieele Dagblad: “We maken gigabit-plus snelheden de nieuwe standaard en dat willen we voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken.”

Om de grote hoeveelheid extra aansluitingen te verzorgen heeft Delta bij een consortium van ABN AMRO, ING en een aantal internationale banken een lening van naar verluid 1,45 miljard euro afgesloten. Die kan worden uitgebreid tot meer dan 2 miljard. Delta is eigendom van het grote Zweedse investeringsbedrijf EQT.

Nog sneller
Internetverbindingen via glasvezel zijn sneller dan die via kabel en koper en zullen volgens alle leveranciers de komende jaren alleen nog maar sneller worden.

BTG en TGG zijn vendor-neutraal en hebben dus geen voorkeur voor welke partijen de glasvezelmarkt domineren. Maar een uitbreiding van het netwerk is volgens directeur Petra Claessen goed nieuws. “BTG en TGG juichen toe dat er verder wordt geïnvesteerd in het Nederlandse glasvezelnetwerk, in alle delen van het land. Zo kunnen bedrijven overal volop profiteren van de hoge snelheden die glasvezel biedt. We wensen Delta veel succes bij de uitrol. Onze deur staat altijd open om expertise te delen of samen te werken.”

Gerelateerd nieuws