Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

TGG zet verder in op uitbreiding van services, producten en diensten

14 jul 2020

Covid-19 maakt ons als TGG bijzonder inventief. Op verzoek van onze leden én bestaande klanten is er een uitbreiding van onze diensten, producten en services ingang gezet. Eén van de resultaten van al die inspanningen is het ontwikkelen van een portal met daarop aangesloten onze solution partners en een webshop, waar organisaties en bedrijven gemakkelijk hun productkeuze kunnen vergelijken en aanschaffen. Deze aanpak betekent een uitbreiding van het bestaande productportfolio van TGG. Deze ontwikkelingen doen we uiteraard in co-creatie; aan de verenigingskant sonderen we de inhoudelijke behoefte en aan de TGG zijde realiseren we dit in het leveren van producten en diensten. Spreekt voor zich dat we eenmaal per jaar bij onze klanten en leden navraag doen (middels een onderzoek verricht door Motivaction), of we nog op de goede weg zitten. Zo blijven wij nauw aangesloten op datgene waar de markt om vraagt. Een vraag gestuurde aanpak is een must, de huidige ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en daar moeten we adequaat op inspelen.

TGG zet in op uitbreiding van onze huidige dienstverlening, ons portfolio én onze klantenkring. De band tussen de vereniging en de service-organisatie moet sterk zijn. De ledenorganisatie met haar vertegenwoordigers onder leveranciers én gebruikers bieden volop toegevoegde waarde in de vorm van kennis, expertise en marktvraag. Directeur TGG Petra Claessen: “Vanuit onze bestaande dienstverlening krijgen we steeds vaker de vraag naar uitbreiding van ons portfolio. Op basis van onze kwaliteit, inkoopkracht en customer service willen wij dan ook een state-of-the-art portfolio aanbieden voor MKB-plus en corporate organisaties. Waarbij wij hen op het vlak van inkoop op het gebied van ICT en telecom ontzorgen en toegevoegde waarde leveren in de vorm van trainingen, master-classes, rapporten en advies. De koppeling met BTG is daarbij ideaal, omdat we daar precies weten wat er leeft, waar de behoefte is en waar mogelijk marketimperfecties zijn die wij in kunnen vullen met TGG.”

Geavanceerd inkopen
De nieuwe webshop is zeker geen standaard shop, vertellen Petra Claessen, directeur BTG/TGG en Paul Hoogewind, Manager Finance & HR TGG. “Dit is een vergelijkingssite waarbij je als klant kunt kiezen tussen de beste aanbiedingen van diverse distributeurs. Zo kun je kiezen uit zaken als aanbieder, prijs, product-
eigenschappen, merk, producent en voorraad.” Op dit moment toont de webshop de gegevens van de twee grootste distributeurs in Nederland, te weten Copaco en Tech Data en de producten van TNWC en Megafone. Dat maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen tussen mobiele telefoons, tablets met een Euro- of Benelux specificatie. Binnenkort sluit ook refurbished-
leverancier Forza aan in de shop, waardoor de keuze wordt uitgebreid met refurbished Apple-producten als smartphones, tablets en laptops. Claessen: “De focus ligt voorlopig op mobiele telefonie en alles wat daar omheen zit. En dat kan gaan om alles wat inpandig in het kantoor gebruikt wordt. Producten als routers en switches vallen hier nu dus no niet onder, maar die komen er wel aan. Ook daar hebben we in ons bestand klanten die erom vragen en solution partners zoals Alliter Networks, die de dit kunnen leveren.”

Integratie met interne systemen
Om het klanten nog makkelijker te maken, is het mogelijk om de webshop te koppelen aan het eigen procuratiesysteem. Claessen: “Je kunt het zo integreren dat je een order plaatst in de webshop en dat deze vervolgens in je eigen systeem wordt verwerkt. De afhandeling gebeurt altijd vanuit de betrokken distributeur via drop-shipment.” De webshop is aangesloten bij het bewezen OneTrial-platform. Hiermee worden op de achtergrond alle logistieke processen aangestuurd. Bij dit platform zijn alle relevante leveranciers en distributeurs aangesloten, wat uitbreiding van diensten voor de webshop makkelijk maakt. Op korte termijn zullen meer leveranciers en productgroepen worden aangesloten, afhankelijk van de wensen van de klanten.

Petra Claessen: “Denk aan office supplies of licenties. Daarnaast zijn we ook van plan zelf producten en productgroepen toe te voegen. Hierbij valt te denken aan uitkomsten en onderzoeken en white papers, of trainingen zoals we die nu voor gemeenten gaan organiseren rond 5G. Fullfilment van eigen producten doen we zelf, via de afdeling Customer Service van TGG.”

Tot slot meldt Petra Claessen, dat er momenteel ook hard gewerkt wordt aan de verdere professionalisering van het facturatiesysteem: “Van deze dienst, Telecom Expense Management, maken momenteel veel bedrijven en instellingen gebruik. Ook binnen deze dienstverlening maakt TGG de nodige kwaliteitsslagen. In alles geldt ook hier ‘TGG building bridges in a digital environment’, redenerend vanuit de vraag in de markt naar nieuwe producten en diensten. TGG is klaar voor een volgende fase.”

De nieuwe webshop van TGG

  • Alle inkoopactiviteiten voor ICT- en telecomproducten binnen kantoor op één plek.
  • Vergelijk verschillende leveranciers, prijzen, producten en levertijden.
  • Snelle afhandeling van inkoop, facturering en bestelling.
  • Bewezen platform voor datalogistiek.
  • Gebaseerd op klantbehoefte.
  • Verzekerd van TGG-kwaliteit en ondersteuning van het customer serviceteam.

Gerelateerd nieuws