Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

The Green Innovation HUB in eerste radio uitzending Floriade HUB café

21 apr 2022

In navolging van de start van The Green Innovation HUB zijn initiatiefnemers en partners vanochtend geïnterviewd voor de radio, in de eerste uitzending van het Floriade HUB Café. Onder hen Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services, samen met wethouder Maaike Veeningen, wethouder Economische Zaken van de gemeente Almere.

Claessen gaf aan de komst van The Green Innovation HUB toe te juichen. “Dit is voor ons een innovation lab waarbinnen we samen innovaties kunnen versnellen. We juichen deze ontwikkeling binnen Almere van harte toe. BTG Vereniging verbindt op inhoud en deskundigheid op het vlak van ICT/Telecom, door de belangen van Gebruikers en Solution Partners aan elkaar te koppelen. BTG zet in op het oplossen van marktimperfecties. BTG Building Bridges in a Connected Society.”

Twee weken geleden ondertekenden gemeente Almere, VodafoneZiggo en Floriade de
samenwerkingsovereenkomst voor de Green Innovation HUB bij Floriade Expo 2022. BTG is ook intensief betrokken geweest bij de voorbereidingen van de Floriade.

Achtergrond

The Green Innovation Hub is een uniek publiek-privaat initiatief van de Gemeente Almere, Floriade Expo 2022 en VodafoneZiggo. Samen met andere partijen bouwen ze vanuit deze innovatiebroedplaats op het Floriadeterrein aan ‘Hortus’ en andere gebiedsontwikkelingen in Almere, waaronder ‘Pampus’: nieuwe woonwijken die model staan voor de stad van de toekomst: groen, duurzaam en inclusief. Ieder bedrijf of organisatie die aan die stad meebouwen, kan zich aansluiten bij de Green Innovation HUB: een plek van samenwerken, innoveren en ontmoeten.

Almere is de ideale locatie voor de Green Innovation Hub bij Floriade, dat als thema ‘Growing Green Cities’ heeft. Verstedelijking is een wereldwijde trend en Almere is de snelst groeiende stad van Nederland, met een bevolking die groeit van de huidige 218.000 inwoners naar 325.000 inwoners in 2050. Maar hoe zorgen we dat steden ook leefbaar blijven? Duurzame groei is de grootste uitdaging van steden van de toekomst.

De Green Innovation Hub speelt daarop in. Het is een plek van ontmoeting, inspiratie en samenwerking. Partijen werken er samen aan technologische innovaties die bijdragen aan een gezonde stadsomgeving, lokale voedselzekerheid en het gebruik van schone energie. Maar ook aan nieuwe toepassingen van digitale technologie die bij kunnen dragen aan sociale verbondenheid tussen stadsbewoners.

 

Gerelateerd nieuws