Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Tweede Kamer eist terecht betere bescherming mobiele infrastructuur

21 apr 2020

De aanslagen die de laatste tijd zijn gepleegd op zendmasten tonen aan dat de voor de Nederlandse maatschappij én economie cruciale digitale infrastructuur toch kwetsbaarder is dan we lange tijd dachten.

Als BTG pleiten we absoluut voor een betere bescherming van onze digitale infrastructuur. Deze vormt de basis van het succes van Nederland zowel voor ons als land, als voor onze welvaart en welzijn.

Die bescherming moet op twee niveaus plaatsvinden. Allereerst politiek via de Wet Ongewenste Zeggenschap Telecommunicatie (WOZT).

Maar ook de fysieke bescherming van onze infrastructuur kan beter. BTG werkt, samen met haar Serviceorganisatie TGG en de Solution Partners, aan oplossingen. Bijvoorbeeld door het invoeren van realtime monitoring van zendmasten en andere vitale delen van de infra met video, audio en sensoren.

Gerelateerd nieuws