Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Twitter plaatst waarschuwingen bij content die 5G aan COVID-19 koppelt

14 jun 2020

Twitter gaat posts die een link leggen tussen 5G-technologie en COVID-19 voorzien van een waarschuwing. De waarschuwing is bedoeld om mensen erop te wijzen dat er geen bewijs is voor een dergelijk verband.

Het bedrijf bevestigt de introductie van de waarschuwing in een reactie aan Business Insider. Al langer gaan er geruchten dat 5G-technologie en COVID-19 verband houden. Ondanks dat voor een dergelijk verband geen bewijsmateriaal voor is, gaat het om een hardnekkig gerucht. Zo vermoedt de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) dat de recente branden bij Nederlandse zendmasten een extremistisch protest zijn tegen de komst van 5G-technologie.

Twitter nam de afgelopen tijd meer maatregelen tegen misleidende content en informatie die op haar platform wordt verspreid. Zo haalde het bedrijf onlangs nog de woede van de Amerikaanse president Donald Trump op de hals door een aantal tweets van de president van een waarschuwing te voorzien.

Gerelateerd nieuws