Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Verkopen smartphones dalen fors door coronavirus

25 mrt 2020

De smartphonemarkt is wereldwijd flink geraakt door het coronavirus, meldt onderzoeksbureau Strategy Analytics in een rapport over de verkoopcijfers van februari. De verkoop van smartphones is, vergeleken met dezelfde periode in 2019, gedaald met maar liefst 38 procent.

In februari 2019 werden wereldwijd nog 99,2 miljoen smartphones verkocht. Dit jaar waren dat er 61,8 miljoen. Dit is volgens de onderzoekers de grootste daling ooit. De sterke daling heeft natuurlijk te maken met het coronavirus en de ingestorte markt in Azië. Deze daling sleepte de verkoop in de rest van de wereld met zich mee. Ook speelde mee dat fabrieken in Azië geen smartphones konden produceren en dat klanten geen winkels wilden bezoeken.

Toekomst

Voor de nabije toekomst verwachten de experts geen betere resultaten nu het coronavirus een pandemie is geworden. Strategy Analytics voorspelt dat fabrikanten het in de rest van dit jaar heel moeilijk gaan krijgen.

Gerelateerd nieuws