Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Vernieuwde brochure van Antennebureau kan zorgen over mobiele communicatie wegnemen

24 aug 2021

De brochure ‘Alles over antennes voor mobiele communicatie’ is door het Antennebureau vernieuwd. De nieuwe brochure is aangepast aan de actualiteit op het gebied van techniek, gezondheid en wet- en regelgeving.

De uitrol van nieuwe technologieën voor mobiele communicatie zoals 5G zijn voor sommige partijen een bron van zorgen. Denk hierbij aan de rechtszaak die in 2020 door een stichting is aangespannen tegen de uitrol van 5G-technologie vanwege zorgen over de impact op gezondheid. De rechter oordeelde later dat deze zorgen ongegrond zijn en de uitrol van 5G kan doorgaan.

Zorgen wegnemen
Petra Claessen, directeur BTG/TGG: “Een brochure zoals deze helpt eventuele zorgen over mobiele communicatie en technologieën hiervoor weg te nemen. Met behulp van onder meer tekst, 3D-illustraties, infographics en foto’s geeft de brochure antwoord op uiteenlopende vragen. Waarom zijn er bijvoorbeeld antennes en hoe werken zij precies? Waarom is de locatie van een antenne van belang en welke impact hebben antennes op de gezondheid? Welke regelgeving bestaat daarnaast voor het plaatsen van antennes en hoe kunnen partijen meepraten over de plaatsing hiervan? Bedrijven kunnen onder meer partijen die zorgen uiten verwijzen naar de brochure voor meer uitleg en toelichtingen.”

De brochure is gratis beschikbaar via de website van het Antennebureau.

Gerelateerd nieuws