Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Video: Green Innovation Hub in Almere opent zijn deuren

24 feb 2023

De Green Innovation Hub in Almere opent officieel zijn deuren. De publiek-private samenwerking tussen de Gemeente Almere, Provincie Flevoland en telecombedrijf VodafoneZiggo richt zich op de ontwikkeling van digitale innovaties op het gebied van bouw, voedsel, energie, mobiliteit en (digitale) inclusie. Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Service, was bij de opening aanwezig en sprak met de redactie van Dutch IT Channel en Executive People over onder andere City HUB-programma en ons programma gericht op new networks en climate change. Beide zijn speerpunten voor de komende maanden.

Almere bouwt de komende vijftien jaar 130.000 nieuwe woningen. Daarnaast wil de gemeente in 2030 klimaatneutraal zijn. Hiervoor is integrale, duurzame en inclusieve gebiedsontwikkeling belangrijk. De Green Innovation Hub is een broedplaats voor ontmoeting, samenwerking en innovatie. Partijen ontwikkelen digitale oplossingen voor een gezonde stadsomgeving, lokale voedselzekerheid, mobiliteit, circulair bouwen, energiedistributie en sociale verbondenheid tussen stadsbewoners. Gezamenlijke innovaties worden getest en opgeschaald op speciale ‘greenfield’ locaties.

Gezamenlijke innovaties worden getest en opgeschaald op speciale ‘greenfield’ locaties. De Green Innovation Hub is een open ecosysteem, waarin partners, het bedrijfsleven, overheden en het onderwijs.

Innovatiekracht
Wethouder Maaike Veeningen: “Met deze samenwerking willen we de innovatiekracht van Almere vergroten. Digitalisering en technologie zijn daarbij onmisbaar, net als de kennis en kwaliteiten van inwoners van onze regio. Met de Green Innovation Hub in het hart van de stad laten we zien hoe belangrijk duurzame en inclusieve gebiedsontwikkeling voor ons is.”

Gedeputeerde Jan Nico Appelman: “Provincie Flevoland ondersteunt van harte de Green Innovation Hub: een plek waar samenwerken, innoveren en ontmoeten centraal staat. Digitalisering én duurzaamheid zijn twee thema’s die belangrijk zijn voor de ontwikkeling onze provincie. Hiermee past de Hub ook uitstekend in de groeiambitie van Almere.”

Vragen van morgen
Laura van Gestel, directeur duurzaamheid van VodafoneZiggo: “Als telecombedrijf willen we onze impact op het milieu hebben gehalveerd in 2025. Tegelijk willen we twee miljoen mensen vooruithelpen in de samenleving. Hoe gaan we in de toekomst wonen en werken? Welke rol kunnen we daarin spelen? Belangrijke vragen die grote thema’s raken als zorg en mobiliteit, maar ook klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Met de Green Innovation Hub willen we samen oplossingen ontwikkelen voor de vragen van morgen.”

“De opening van de Green Innovation Hub in Almere is een prachtige mijlpaal. Het gaat om een publiek-private samenwerking tussen de Gemeente Almere, Provincie Flevoland en telecombedrijf VodafoneZiggo. De partijen richten zich samen op de ontwikkeling van digitale innovaties omtrent bouw, voedsel, energie, mobiliteit en (digitale) inclusie. Belangrijke onderwerpen die de aandacht verdienen”, zegt Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Service. “Vanuit BTG en BTG Services zetten we actief in op innovaties. Onder meer via ons City HUB-programma, waarbinnen we samen met een aantal Solution Partners proefopstellingen in steden opzetten rondom light, E-Charging, CCTV, Telecom/MNO, Digital Connection 5G/WIFI6, Sensors, Last mile Wireless Connectivity en Drone nest. Denk echter ook aan ons programma gericht op new networks en climate change. Beide programma’s zijn speerpunten voor de komende maanden.”

Video
In een video spreekt Petra Claessen over over deze twee programma’s met de redactie van Dutch IT Channel en Executive People. Daarnaast komen in deze video ook Tommaso Troiani van Byewaste, wethouder van Almere Maaike Veeningen, Geert-Jan Put van de gemeente Almere, Jeroen Strijbosch van Microsoft, Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland en Rene Visser van VodafoneZiggo in deze video aan het woord.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ykwuRh8n5dM[/embedyt]

Gerelateerd nieuws