Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Welke kennis en vaardigheden hebben goed opgeleide mbo-ICT’ers nodig?

18 mrt 2022

Welke actuele kennis en vaardigheden moet een afgestuurde mbo’er in de ict hebben? En hoe groot is de impact van ontwikkelingen als internet of things, blockchain en AI? Het bedrijfsleven en de onderwijssector werken binnen SBB nauw samen om te zorgen dat er de mbo-professionals worden opgeleid waar het bedrijfsleven om vraagt. Hierover maken zij landelijke afspraken in de kwalificatiedossiers waarop scholen hun opleidingen baseren. Op dit moment worden er ruim 23.000 studenten opgeleid binnen de kwalificatiedossiers Software developer (niveau 4), IT infrastructure and devices (niveau 3 en 4) en Medewerker ICT support (niveau 2). Deze ICT-dossiers zijn nu aan een update toe! Op 21 april gaan we hierover tijdens een tweetal besprekingen in gesprek op het kantoor van BTG in Woerden.

Samen met het bedrijfsleven brengen we de actuele ontwikkelingen over de mbo-beroepen in de ICT in kaart. Donderdagmiddag 21 april gaan we met elkaar in gesprek over de ontwikkelingen in de werkvelden IT infrastructure and devices en Software. Ook brengen we in kaart welke invloed deze ontwikkelingen hebben op de kwalificaties. Er vinden twee aparte bijeenkomsten over deze werkvelden plaats.

Bijeenkomst over IT-infrastructure and devices
Heb jij kennis over het werkveld van de professional (mbo) in de digitale infrastructuur netwerken en systemen, cloud, devices en wil je een bijdrage leveren? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op donderdagmiddag 21 april bij BTG.

  • Datum en tijdstip: 21 april van 13:30 uur tot 15:00 uur.
  • Locatie: BTG (de branchevereniging ICT en Telecommunicatie grootgebruikers), Pelmolenlaan 10, 3447 GW Woerden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar Miranda Pronk van SBB. Het is ook mogelijk om digitaal aanwezig te zijn bij de bijeenkomst. Geef dat aan bij je aanmelding voor de bijeenkomst.

Bijeenkomst over Software
Heb jij kennis over het werkveld van de professional (mbo) in software ontwikkeling en wil je een bijdrage leveren? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op donderdagmiddag 21 april bij BTG!

  • Datum en tijdstip: 21 april van 15:00 tot 16:30 uur
  • Locatie: BTG (de branchevereniging ICT en Telecommunicatie grootgebruikers), Pelmolenlaan 10, 3447 GW Woerden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Miranda Pronk van SBB. Het is ook mogelijk om digitaal aanwezig te zijn bij de bijeenkomst. Geef dat aan bij je aanmelding voor de bijeenkomst.

Petra Claessen, CEO BTG en BTG Services: “De beschikbaarheid van voldoende ICT-talent is een cruciale voorwaarde voor de ontwikkeling en innovatie van de Nederlandse ICT-sector. Onder meer goed opgeleide mbo-ICT’ers zijn van kritiek belang. Onderwijsinstelligen baseren hun opleidingen op kwaliteitsdossiers, waarin landelijke afspraken zijn gemaakt. Deze dossiers zijn aan een update toe. Denk jij met ons mee? Wij zien u graag op een van de twee bijeenkomsten op 21 april!”

Gerelateerd nieuws