Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Women in Tech centraal in nieuwe editie BTG/TGG in Business

20 jul 2021

Connected Impact is dé aanjager voor de digitale transformatie in onze huidige leefomgeving. In het tijdperk van een verdere digitalisering is het aspect van intellectual impact door topvrouwen in tech, van essentieel belang. Vandaar dat BTG de Peergroup “Women in Tech” heeft opgericht. Deze “Women in Tech” laten in “Techtalks” onder leiding van Lieke Lamb, Trendwatcher en zeker geen onbekende op dit vlak, hun best practices zien en nemen zij ons mee in de wereld van de Techniek. In het onlangs verschenen “BTG In Business Magazine” stelt BTG deze “Women in Tech” aan ons voor en hierna volgt een kleine greep uit de geïnterviewden en onderwerpen:

Staatssecretaris Mona Keijzer Ministerie van Economische Zaken en Klimaat over de publiekprivate Taskforce Diversiteit en Inclusie in de Digitale Sector

Touria Meliani, Wethouder bij de Gemeente Amsterdam en Leonie van den Beuken, Program Director Amsterdam Smart City at Amsterdam Smart City over ‘Amsterdam als Wise City.’

Marieke Snoep, Chief Business Market and Member Board of Management (RvB) van KPN over haar passie voor techniek.  Angeline van Dijk, Directeur – Hoofdinspecteur bij Agentschap Telecom pleit voor uitbreiding van haar werkveld met onder meer AI en IoT en ook van koppeling met energie en cybersecurity.

En verder Alexandra Schless, CEO van  NorthC Datacenters. Saskia Hoogendoorn-Lanser, Director at Mobility Innovation Centre Delft en  Lenneke de Voogd-Claessen, Programme Manager Do IoT Fieldlab, Joepke van der Linden, Senior Governmental Affairs Manager van Huawei. Marloes Pomp, werkt aan een Internationale Strategie bij de Dutch Blockchain Coalition & Nederlandse AI Coalitie. Rosalie Weijers, Director Business Development Novec. Madeleine Lamers, Bestuurslid BTG/Secretaris en Partner CMS. Judith Dijk, Senior Research Scientist van TNO. Josefien de Kool, Marketing & Communications Coördinator Closingtheloop. Aan deze reeds geïnterviewden ontbreken nog een paar essentiële namen o.a. van Heleen Uijt de Haag, Deputy Director Ministerie van EZK. En Lieve Declercq, Member of the Executive Committee SPIE Group SA en Managing Director SPIE NL. Yvonne Kemmerling, Voorzitter Future City Foundation etc.

“BTG building bridges in a digital environment”.

Lees het hele nummer hier: https://bit.ly/3AWt95V

Gerelateerd nieuws