Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Ziggo rolt GigaNet uit in Amsterdam

13 okt 2020

Ziggo start met het aanbieden GigaNet in heel Amsterdam. 600.000 huishoudens en bedrijfspanden worden aangesloten op Ziggo’s bestaande gigabit-netwerk.

Het gigabit-netwerk van het bedrijf is al langer beschikbaar in de regio’s Utrecht, Den Haag en Rotterdam. In combinatie met Amsterdam telt dit netwerk nu 1,5 miljoen aansluitingen. Almere, Apeldoorn, Arnhem, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen en Wageningen staan als volgende steden op de planning. Eind 2020 wil Ziggo gigabit-snelheden aanbieden aan circa drie miljoen huishoudens en bedrijfspanden.

‘Klaarmaken voor de digitale toekomst’
“De uitrol van supersnel internet in Nederland past geheel binnen VodafoneZiggo’s ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst”, aldus Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo: “Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. ‘Gigabit zonder graven’ is daar een belangrijk onderdeel van. Dankzij al deze investeringen om ons netwerk 1 gigabit geschikt te maken, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Ook alle aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen.”

GigaNet is een combinatie van glasvezel en coax. Het internetsignaal van bijvoorbeeld de studio naar een huisaansluiting verloopt over het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97% via glasvezel. Het laatste deel – van de wijk tot in de huiskamer – loopt via coaxkabel. Op dit deel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe om hogere datasnelheden mogelijk te maken.

Gerelateerd nieuws