KPN stopt met exploitatie openbare telefooncellen

Wij ontvingen heden het volgende bericht van KPN:

KPN stopt met de exploitatie van openbare telefooncellen. Door de opkomst van de mobiele telefonie is het gebruik van openbare telefooncellen namelijk drastisch afgenomen. Deze ontwikkeling zet zich naar verwachting verder door.

Exploitatie van telefooncellen in de openbare ruimte is voor KPN niet renderend omdat de kosten van de exploitatie niet worden goedgemaakt door bellende klanten.

In 2008 verviel voor KPN de wettelijke verplichting om te zorgen voor één telefooncel op elke 5000 inwoners. Sindsdien heeft KPN alle gemeenten de gelegenheid gegeven om te oordelen over nut en noodzaak van de telefooncellen in hun plaats. In overleg met de betrokken gemeenten heeft KPN inmiddels duizenden onrendabele telefooncellen verwijderd.

Een aantal gemeenten heeft gekozen voor nieuwe telefooncellen met reclame. Deze nieuwe, vierkante telefooncellen met reclame worden samen met reclamebedrijf Hillenaar geëxploiteerd. Hillenaar zal de exploitatie van de telefooncellen voortzetten in samenwerking met het bedrijf RBL Telecom. Deze partij zal ook de exploitatie van zo’n 250 telefooncellen zonder reclame voortzetten. Daarmee verdwijnt de telefooncel niet geheel uit het Nederlandse straatbeeld.

Voor niet openbare telefooncellen, zoals gevestigd in bijvoorbeeld vakantieparken en verzorgingsinstellingen blijft alles bij het oude.

Bron: KPN

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.