KPN gaat samenwerken met Indiase Tech Mahindra

KPN en het Indiase Tech Mahindra kondigen een internationaal samenwerkingsverband aan. Doel is om de efficiency en effectiviteit van de IT-omgeving en operationele processen van KPN verder te verbeteren en om zich gezamenlijk te richten op een aantal strategische groeisectoren.

KPN verwacht met deze samenwerking in de komende vijf jaar ten minste 200 miljoen euro te kunnen besparen. Als onderdeel van de zogenoemde strategie Versterken, vereenvoudigen en groeien voor de periode 2011 - 2015 heeft het telecomconcern volgens eigen zeggen duidelijke doelen gesteld op het gebied van kostenleiderschap en versnelde realisatie van het personeelsreductieprogramma. Het nieuwe samenwerkingsverband draagt volgens KPN bij aan de realisatie van beide ambities. Als eerste stap in de samenwerking hebben KPN en Tech Mahindra een vijfjarig contract getekend voor de ontwikkeling en support van meer dan 150 applicaties in de operationele IT-systemen van KPN’s zogenoemde NetCo-segment (een samenvoeging van KPN’s divisies ITNL en Wholesale & Operations). Als tweede stap gaan KPN en Tech Mahindra grondig onderzoeken welke toekomstige projecten kunnen voortvloeien uit dit nieuwe samenwerkingsverband.

Doelen

KPN en Tech Mahindra willen met de samenwerking de volgende doelen bereiken:

 1. Versterken van bedrijfsmodellen
 2. Vereenvoudigen en verbeteren van IT-omgeving en operationele processen van KPN
 3. Omzetgroei door zich met de gezamenlijke capaciteiten en portefeuilles te richten op strategische groeigebieden om zo nieuwe diensten te ontwikkelen

Erik Hoving, chief strategy, innovation & technology officer bij KPN: ‘Wij zien een natuurlijke synergie tussen KPN en Tech Mahindra.’

Tech Mahindra is een wereldwijde systems integrator en adviseur op het gebied van bedrijfstransformaties, vooral gericht op de telecommunicatiesector. De onderneming verleent diensten aan telecombedrijven, fabrikanten van telecommunicatieapparatuur en onafhankelijke softwareleveranciers en is een partner bij het transformeren van verschillende vaste, mobiele en breedbandproviders in Europa, Azië/Pacific en Noord-Amerika. Tech Mahindra is wereldwijd actief in meer dan 31 landen, met 42.500 professionals, 17 verkoopkantoren en 15 leveringscentra. Het bedrijf is door het Software Engineering Institute (SEI) CMMI Level 5 gecertificeerd. CMMI staat voor Capability Maturity Model Integration.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.