Samsung sluit samenwerking af met Zweedse security specialist

150923 bericht SamsungSamsung Electronics en Sectra, een Zweedse leverancier van beveiligde mobiele oplossingen, zijn een technisch partnerschap aangegaan om het Samsung KNOX-platform te integreren in Sectra's oplossing voor beveiligde smartphone-communicatie. De eerste levering van de beveiligde smartphone, het resultaat van deze samenwerking, wordt momenteel uitgerold bij een niet nader aangeduide Europese defensie-instelling.

"Via de samenwerking met Samsung en de integratie van Samsung KNOX in onze Tiger-oplossing, combineren we onze expertise op het gebied van encryptietechnologie en de uitgebreide kennis van Samsung op het gebied van platformbeveiliging", zegt Jeroen de Muijnck, directeur van Sectra Communications BV. "Deze strategische samenwerking met Samsung zorgt ervoor dat we ons kunnen richten op wat onze klanten wensen op het gebied van beveiligde communicatie, beschikbaarheid en mobiliteit in een omgeving met steeds meer en nieuwe bedreigingen." Volgens hem zijn met name overheidsinstanties op zoek naar manieren om zo veilig mogelijk te kunnen communiceren via de publieke mobiele netwerkinfrastructuur.

Sectra's encryptie-oplossing voor smartphones, Sectra Tiger/R, is een antwoord op deze vraag, waarmee smartphones kunnen worden gebruikt om veilig gerubriceerde informatie uit te wisselen via mobiele netwerken. De smartphone is ontworpen voor gebruik op het beveiligingsclassificatieniveau Departementaal Vertrouwelijk (RESTRICTED).

Door het partnerschap kan Sectra zijn Tiger/R-oplossing aanvullen met het smartphone-beveiligingsplatform Samsung KNOX. Waar Sectra's hardware met zijn versleutelingstechnologie beveiligde communicatie garandeert, beschermt Samsung KNOX de integriteit van de telefoon door hem minder kwetsbaar te maken voor kwaadaardige applicaties en sabotage. "Sectra is een van de pioniers op het gebied van mobiele spraakversleuteling met twintig jaar ervaring in de beheersing van mobiele beveiligde communicatiesystemen", zegt Björn Hansen, Sales Director Telecom bij Samsung Electronics. "Via een nauwe samenwerking tussen de ontwikkelingsteams achter Samsung KNOX en Sectra Tiger/R maken we de technologie beschikbaar voor gebruikers die daar eerder niet van konden profiteren."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.