Nederland heeft snelste 4G-steden van Europa

De snelheid van het 4G LTE-netwerk in onze grote steden staat er internationaal gezien goed op. Uit een onderzoek van OpenSignal naar de gemiddelde snelheid in de Europese steden, staan we op de plaatsen 1, 2 en 4. Den Haag komt als absolute winnaar uit de bus.

Nederlandse steden

De snelheid van het 4G-netwerk werd getest in 40 Europese steden in 19 verschillende landen. Voor Nederland werd getest in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. De drie nestelden zich allemaal in de topvier van Europa: Den Haag als winnaar, Amsterdam als nummer twee en Rotterdam als nummer vier, achter Boekarest.

Gemiddelde snelheid

In de steden werd de gemiddelde snelheid van het 4G LTE-netwerk getest. In Den Haag kwam de gemiddelde snelheid uit op 31,5 Mbps. Amsterdam bleef daar met 30,2 Mbps nipt onder, in Rotterdam werd een gemiddelde snelheid van 27,2 Mbps behaald.

snelheid 4G europese steden

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.