Nokia wil IoT-speler Withings overnemen

Het Finse electronicabedrijf Nokia wil het Franse Withings voor 170 miljoen euro overnemen. Dat blijkt uit mededelingen van zowel Nokia als Withings. Nokia speelt hiermee op zijn strategie in om meer producten uit te brengen op het gebied van gezondheid en het internet of things. Withings staat bekend om zijn activiteitentrackers, evenals ‘connected’ bloeddrukmeters, weegschalen en thermometers. Als alle partijen ermee akkoord gaan, moet de overname in het derde kwartaal zijn voltooid.

Withings Activité

Withings

Het Franse Withings werd in 2008 opgericht. In het hoofdkwartier in Parijs, in Cambridge (VS) en Hongkong heeft het bedrijf in totaal 200 medewerkers. Een van de belangrijkste producten is de activiteitentracker ‘Actvité’. Deze oogt als een chic horloge, maar herbergt bluetooth-functionaliteit en meet hoeveel stappen je op een dag zet. Daarnaast heeft Withings de weegschaal ’Smart Body Analyzer’, de bewakingscamera ‘Home’ en de bloeddrukmeter ‘Wireless Blood Pressure Monitor’ in zijn productportfolio. Het nieuwste product is de thermometer ‘Thermo’. Allemaal zijn ze te koppelen aan een app op de telefoon.

Nokia

Nokia vertrouwt op voorspellingen die beweren dat de markt voor dergelijke ‘connected’ gezondheidsproducten (IoT) in de toekomst sterk gaat groeien. Deze voorspellingen zijn erop gebaseerd dat er verhoudingsgewijs ook meer mensen ziek worden en er dus meer vraag is naar deze gezondheidsproducten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.