T-Mobile prijsvechter met ‘onbeperkt’ data-abonnement

Met een verrassende move heeft T-Mobile zich als prijsvechter in de Nederlandse markt geprofileerd. Vanaf 16 januari biedt de provider verschillende nieuwe abonnementen aan. Twee daarvan, met 'Go Unlimited' in de naam, bieden onbeperkt mobiel internet binnen Nederland. Daarnaast bieden deze abonnementen 60 dagen per jaar onbeperkt mobiel internet in het dekkingsgebied. Onbeperkt bellen en sms'en is eveneens inbegrepen. T-Mobile biedt de abonnementen aan tegen een zeer scherp tarief. De verwachting is dat dit een kentering in de telecomwereld zal veroorzaken.

Go Unlimited

Er zijn twee varianten van de 'onbeperkte' abonnementen: T-Mobile Go Unlimited EU en T-Mobile Go Unlimited EU + USA. Behalve dekking in de EU biedt de laatste ook dekking via het netwerk van T-Mobile USA. De prijs van de EU-variant is 35 euro per maand, om de dekking uit te breiden met de USA betalen abonnees 60 euro per maand. Deze prijzen gelden voor een sim-only abonnement met een looptijd van twee jaar.

Go UnlimitedEcht onbeperkt

De nieuwe abonnementen zijn echt 'onbeperkt': er wordt geen limiet gesteld aan het dataverbruik. Gebruikers krijgen een dagtegoed van 5 GB dat onbeperkt kan worden aangevuld in porties van 1 GB.  Hiermee wordt voorkomen dat klanten enorme bestanden gaan downloaden en zo het netwerk onevenredig belasten. Het is echter goed mogelijk om met extra aanvullingen 10 GB of meer per dag te downloaden en een maandelijkse limiet is er niet. Klanten kunnen ook onbeperkt bellen en sms'en binnen het dekkingsgebied.

Alternatief voor wifi

Het abonnement is niet bedoeld als vervanging voor een vaste breedbandaansluiting, maar met een onbeperkte hoeveelheid data per dag wordt het gebruik van wifi eigenlijk overbodig. De prijs van 35 euro per maand maakt het abonnement voor veel klanten aantrekkelijk. Het geringe prijsverschil met abonnementen met een datalimiet kan veel klanten ertoe verleiden toch een duurder abonnement af te sluiten. Als gebruikers daarbij ook het vaste wifi-abonnement kunnen schrappen, wordt het nog voordeliger. Ook bedrijven met maximaal twintig aansluitingen kunnen een Go Unlimited-abonnement afsluiten.

Nieuwe prijzenoorlog?

Abonnementen met echt onbeperkte mobiele data kosten op dit moment nog het dubbele of meer dan T-Mobiles nieuwe abonnementen. Een prijsvechter als Tele2 biedt voor 35 euro een abonnement met een limiet 24 GB aan, wat neerkomt op minder dan 1 GB per dag. Goedkopere 'onbeperkte' abonnementen zoals van Robin Mobile hebben een fair use limiet (bij Robin 15-20 GB) en bovendien lagere snelheden dan T-Mobile. De nieuwe abonnementen van T-Mobile kunnen dan ook een nieuwe prijzenoorlog ontketenen voor 'onbeperkt internet'.

[userquote user="906"]‘Het is goed om te constateren dat T-Mobile de nieuwe regelgeving aan het uitwerken is. Daarbij verkent het duidelijk de grenzen van de nieuwe mogelijkheden en beperkingen, ook in relatie tot de eigen commerciële propositie. De abonnement-structuur is nog niet geheel transparant en de kosten zijn ook nog vrij hoog – er lijkt dus nog op zekerheid te worden gekoerst. Maar dit geeft wel aan dat er beweging gaande is.’[/userquote]

One comment on “T-Mobile prijsvechter met ‘onbeperkt’ data-abonnement

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.