Betaal in winkels met PayPal via Vodafone Wallet

Met de app Vodafone Wallet is het nu mogelijk om overal in Nederland contactloos te betalen via PayPal.

Vodafone Wallet

Vodafone Wallet

De app van Vodafone ondersteunt nu het contactloos betalen via NFC, met PayPal. Overigens is de app alleen beschikbaar voor Vodafone-klanten met een speciale NFC-simkaart. Zodoende is het vanaf nu mogelijk om in Nederlandse winkels te betalen met je PayPal-rekening. Dat kan simpelweg door je telefoon tegen de betaalterminal te houden. Van alle betaalterminals in Nederlandse winkels, ondersteunt zo'n 66 procent momenteel NFC-betalingen.

Creditcard

Behalve een PayPal-rekening kun je ook creditcards van Visa en Mastercard aan de betaal-app koppelen. Tot 25 euro kan er worden betaald zonder pincode in te voeren. Om de betaling uit te voeren, is geen internetverbinding vereist. Je hoeft je toestel zelfs niet te ontgrendelen, tenzij je dat zelf instelt. De betaalterminal communiceert rechtstreeks met een beveiligd onderdeeltje op je simkaart.

OV-chipkaart

Met de Android-versie van Vodafone Wallet kun je ook kortingskaarten en andere tickets bewaren. Daarnaast test Vodafone momenteel het ondersteunen van de ov-chipkaart. Daardoor moet het mogelijk worden om met je telefoon in te checken in het openbaar vervoer. Dit zogeheten 'Smart OV'-project loopt al sinds 2015 en zal naar verwachting in de loop van dit jaar beschikbaar worden.

PayPal

Jan-Willem Roest, general manager van PayPal Benelux geeft aan: "PayPal heeft in Nederland 1,7 miljoen actieve gebruikers. En Nederland is het vijfde land waar het mogelijk is om je PayPal-rekening te koppelen aan Vodafone Wallet." Volgens hem groeit het aantal mobiele betalingen snel: "Een derde van alle PayPal-betalingen wordt al op mobiele apparaten gedaan."

Mobiel betalen

Het is niet moeilijk om een bankrekening aan PayPal te koppelen. "Door de samenwerking met Vodafone Wallet is het nu ook mogelijk om via NFC te betalen. Zelfs als je bank nog geen bankpasjes heeft die NFC ondersteunen", zegt Roest. ABN-AMRO en ING hebben al veel NFC-pasjes uitgegeven. Rabobankklanten met een mobiel KPN-abonnement kunnen sinds vorig jaar de betaalpas op een speciale simkaart van KPN opslaan en zo contactloos betalen via de Rabo Wallet-app.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.