Duurzaam KPN zet volgende stap in groen ondernemen

KPN heeft nieuwe afspraken gemaakt met leveranciers over het recyclebaar zijn van netwerkapparatuur en andere producten. Volgens het op 9 oktober ondertekende KPN Circulair Manifest moeten deze vanaf 2025 bestaan uit herbruikbare materialen. Daarmee zet het telecomconcern nog meer in op een duurzaam businessmodel.

duurzaam

Duurzaam recyclen

Veel apparatuur in de steeds vernieuwende telecomwereld veroudert relatief snel. Netwerkapparatuur, modems, settopboxen en vele andere apparaten moeten geregeld vervangen worden door nieuwere modellen. KPN streeft ernaar dat in 2025 nieuwe apparatuur bestaat uit herbruikbare materialen. Daarmee draagt het bij aan de Nederlandse ambitie om voor 2050 een circulaire economie te realiseren. In het Manifest heeft KPN afspraken gemaakt met netwerk- en hardwarefabrikanten ARRIS, Ericsson, Hewlett Packard Enterprise, Huawei en ZTE en recycling- en refurbishingspecialisten Drake & Farrell en Teleplan.

Leidende rol

De stap van KPN als een van Nederlands grootste telecombedrijven is belangrijk. Ook op andere punten neemt het bedrijf het voortouw, zo is het sinds 2015 klimaatneutraal en gebruikt het enkel groene stroom. Een duurzaam KPN zet zoden aan de dijk, want het bedrijf is verantwoordelijk voor 0,8 procent van het Nederlandse elektriciteitsgebruik. KPN was ook de eerste provider die de duurzame Fairphone aan consumenten leverde. Vanwege de stappen die KPN al heeft gezet, werd het bedrijf in september 2017 door de Dow Jones Sustainability Index uitgeroepen tot 'meest duurzame telecombedrijf in de wereld'. In 2016 stond KPN nog op een derde plaats.

Ambitieus en duurzaam

Volgens uitspraken van topman Eelco Blok kan het bedrijf de duurzame koers uitstekend uitleggen aan de aandeelhouders en zijn die er blij mee. Klanten vragen ook om duurzaamheid en er is geld mee te verdienen. Door bijvoorbeeld bij investeringen te letten op het (groene en duurdere) elektriciteitsverbruik, kan KPN zichzelf en klanten veel geld besparen. KPN is dan ook van plan verder te varen op deze koers. Zo moeten in 2025 alle bedrijfsauto's volledig elektrisch rijden, in plaats van op fossiele brandstoffen. Met dit soort plannen en het nieuwe Circulair Manifest zal KPN zijn positie als duurzaam telecombedrijf verder kunnen versterken.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.