Microsoft zet AI in voor mensen met lichamelijke beperking

Microsoft komt het met een nieuw vijfjarig programma, genaamd ‘AI for Accessibility’, waarbij 25 miljoen wordt geïnvesteerd. Het programma is bedoeld om AI in te zetten ter ondersteuning van mensen met een lichamelijke beperking.

Het Amerikaanse bedrijf heeft tijdens Build 2018 een serie nieuwe technologieën aangekondigd op het gebied van Artificial Intelligence, Internet of Things en Cloud. Build is de jaarlijkse developer-conferentie van Microsoft en dit jaar had het bedrijf veel aan te kondigen. AI for Accessibility springt het meest in het oog. Voor dit programma investeert het voornamelijk in technologie, kennis en onderzoeksbeurzen.

“AI for Accessibility is een nieuw vijfjarig programma bedoeld om het menselijk vermogen te vergroten door middel van kunstmatige intelligentie”, vertelt Frank X. Shaw, Corporate Vice President Communications, Microsoft. ”Dit programma een oproep tot actie voor ontwikkelaars, NGO's, academici, onderzoekers en uitvinders om hun werk voor mensen met een handicap te versnellen. We richten ons op drie gebieden: werkgelegenheid, menselijke connectie en modern leven.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.