BI/Ond winnaar Philips Innovation Award

BI/Ond heeft maandagavond de Philips Innovation Award gewonnen. Het is volgens de jury, onder leiding van Philips-topman Frans van Houten, de beste studentenstartup van Nederland. BI/OND krijgt een geldprijs van 50.000 euro en veel begeleiding op weg naar de volgende grote stap.

Tijdens de de finale op 6 mei 2019 in het Theater Rotterdam pitchen de finalisten BI/OND, Dyme, DeNoize, Iron Roots, Tensail, Hable, Luuno en Waterweg zijn. BI/Ond ging er als winnaar met de investeringscheque van 50.000 euro vandoor.

BI/OND ontwerpt avatars van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips en gebruikt kunnen worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.

De cheque van 10.000 euro voor de winnaar in de categorie Rough Diamonds (de startups die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel na 1 oktober 2018) ging naar Hable, aanbieder van een braille toetsenbord voor mobiele telefoons

Meer dan Awards

Tijdens de finale van de 14e editie was ondernemer en mede-oprichter van TomTom Corinne Vigreux aanwezig en werd geïnterviewd door Humberto Tan.

De Philips Innovation Award is niet alleen een competitie. Het platform bestaat uit vier fases (Idea Stage, Developing Stage, Refining Stage and Final Stage). In elke fase worden de deelnemers gestimuleerd en geholpen met het verbeteren van hun businessplan. Zo wordt het getransformeerd tot een succesvolle start up. De Philips Innovation Award heeft al veel deelnemers geholpen om hun eerste stappen in het ondernemerschap te zetten, zoals de elektrische scooters Felyx en de winnaar van vorig jaar: Closure. Voor de winnaars van beide categorieën ligt respectievelijk 50.000 en 10.000 euro klaar. De organisatie van de Philips Innovation Award De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsord wordt door onder andere de Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Eramus Univerisiteit Rotterdam. Op deze manier is het een Award georganiseerd voor studenten, voor studenten.

Innovators
De acht finalisten in de Categorie Innovators (de startups die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel vóór 1 oktober 2018):
Winnaar BI/OND ontwerpt avatars van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips en gebruikt kunnen worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.
Dyme is een applicatie die gebruikers van de applicatie inzicht geeft in hun uitgaven door alle uitgaves en abonnementen in een oogopslag weer te geven.
DeNoize zet een stap in de richting van stillere en comfortabele huizen. DeNoize heeft een unieke oplossing ontworpen om het probleem van geluidsoverlast tegen te gaan. Deze technologie kan worden geïntegreerd in ramen en biedt een vermindering van 80-90% van geluidsoverlast.
Iron Roots biedt een alternatief voor polyester sportkleding. Iron Roots maakt sportkleding van natuurlijke materialen en maakt gebruikt van een transparante logistieke keten. Ze streven ernaar om een einde te maken aan de vervuilding die polyester veroorzaakt.
Tensail gebruikt innovatieve en efficiënte bouwmethodes voor spanstructuren. Deze methode is goedkoper, sterker en efficiënter en is breder inzetbaar dan de huidige technologieën.

Ruwe diamanten

De finalisten in de categorie Rough Diamonds (de startups die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel na 1 oktober 2018):
Winnaar Hable biedt een braille toetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaats op de telefoon zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen. Zes daarvan zijn braille punten. Met deze punten kan elke letter, cijfer en interpunctie worden gemaakt.
Luuno streeft ernaar om fysieke activiteit te stimuleren bij chronisch zieke kinderen. Om dit te realiseren, heeft Luuno Fizzy ontworpen: een autonome robot bal met een zachte buitenkant die kinderen stimuleert om te spelen en op die manier de revalidatie periode bevordert.
Waterweg is bezig met het ontwerpen van een mobiele fabriek die doorlatende tegels maakt van baggersedimenten.

De jury werd voorgezeten door Frans van Houten, CEO van Philips. Dit jaar was de 14e editie van de Philips Innovation Award. Met meer dan 100 deelnemende teams heeft de Philips Innovation Award zich kunnen profileren als een befaamde award in het startup landschap.

Voor meer informatie, bezoek de website: www.phia.nl

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.