KPN investeert in online zorgplatform Pharmeon

KPN Ventures gaat groeikapitaal verstrekken aan online zorgbedrijf Pharmeon. Pharmeon krijgt zo extra slagkracht om in te spelen op de groeiende vraag naar online communicatie tussen zorgverleners en de consument. Naast de kapitaalsinvestering gaat Pharmeon ook nauwer samenwerken met KPN Health.

Enerzijds willen zorgconsumenten steeds meer online zelf kunnen regelen, zo blijkt ook uit onderzoek van het CBS. Daarnaast hebben zorgverleners de verplichting om voor 1 juli 2020 gegevens online toegankelijk te maken. Een snelle groei van het gebruik van digitale zorg valt dus te verwachten.

Gideon Kreytz, directeur Pharmeon: “Onze ambitie is om Uw Zorg online uit te bouwen tot hét platform voor online zorg. KPN is een sterke partij met een goed netwerk. Deze samenwerking helpt ons om goed in te kunnen spelen op de sterk toegenomen vraag naar en gewenste uitbreiding van onze service. Het verstevigt onze positie als onafhankelijke online partner voor nu ruim 4000 praktijken.”

“Wij zien het als onze taak om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de digitale transformatie van de zorg- en gezondheidssector,” zegt Kees Donkervoort, directeur van KPN Health. “Lagere kosten, verbeteren van de toegankelijkheid plus een hoge kwaliteit. Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de zorg en de zorgverleners, maar ook voor het gezond zijn en gezond blijven van alle Nederlanders. Samen met Pharmeon maken we digitale zorg voor steeds meer mensen toegankelijk. We zijn dan ook erg blij met de participatie in Pharmeon en verheugen ons op de samenwerking.”

Pharmeon
Pharmeon heeft als missie zorg beter bereikbaar te maken met innovatieve internettechnologie. Het door Pharmeon ontwikkelde Uw Zorg online platform is, met ruim 800.000 actieve zorgconsumenten, één van de grootste digitale platforms in de Nederlandse zorg. Ruim 1200 artsen, apotheken en regio’s zijn aangesloten. Zij bieden met Uw Zorg Online de mogelijkheid online een afspraak te maken, herhaalrecept te bestellen of een medische vraag te stellen.

KPN Ventures
KPN Ventures is de externe investeringstak van KPN. KPN Ventures richt zich op directe en indirecte (fund-in-fund) investeringen in innovatieve en snelgroeiende Europese technologiebedrijven in de segmenten: Internet of Things, Smart Home, Digital Healthcare, Cyber Security, OTT Services, Cloud Computing, Data/AI en Netwerktechnologie. KPN wil samenwerken en bedrijven ondersteunen in hun groei. KPN Ventures is gevestigd in Rotterdam. Zie voor meer informatie: kpnventures.com.

KPN Health
KPN Health is de zorgdivisie van KPN en op verschillende gebieden in de zorg actief, zoals: E-Zorg, aanbieder van veilig mailverkeer tussen zorgverleners onderling en diverse telemonitoringsdiensten, KPN Zorgmessenger, KPN-beeldbel faciliteiten, KPN Cloud en werkplekbeheer voor de zorgsector. De investering in Pharmeon past in de strategie van KPN Ventures om bij te dragen aan digitale initiatieven op het gebied van zorg en is in lijn met de overtuiging van KPN, dat innovatieve ICT de zorg aanzienlijk kan verbeteren en de zelfredzaamheid van mensen kan vergroten, ook bij ziekte en ouderdom.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.