Floriade komt in 2022 definitief naar Almere

Almere organiseert definitief de Floriade van 2022. De gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met de plannen, die een extra investering van 16,3 miljoen euro vragen.

De Floriade vindt één keer per tien jaar plaats in Nederland en is een half jaar durende tentoonstelling. Bedrijven zetten tijdens het evenement paviljoens op waar zij laten zien hoe zij innoveren op het gebied van land- en tuinbouw.

Groene en gezonde stad
Almere werkte al langer toe naar de Floriade van 2022. Met het oog op de COVID-19 pandemie schakelde de gemeente een adviseur in die onderzocht of het nog wel nut had de Floriade naar Almere te halen. Op basis van dit advies kiezen de burgemeester en wethouders nu ervoor de Floriade in 2022 doorgang te laten vinden. Met het event willen zij Almere op de kaart zetten als een groene en gezonde stad.

"Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) is blij dat de Floriade in 2022 definitief neerstrijkt in Almere. BTG en onze Smart Society expertgroep staan klaar om de Floriade te helpen met innovatie en meer", zegt Petra Claessen, directeur BTG/TGG.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.