Interne systemen Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland getroffen door ransomware

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is getroffen door ransomware. Interne systemen zijn getroffen en slechts beperkt functioneel. Ook is e-mail onbruikbaar.

Dit meldt de VNOG op haar website. De ransomwareuitbraak begon op zaterdagmiddag 12 september. De veiligheidsregio meldt dat systemen als P2000 en C2000 voor hulpdiensten wel naar behoren functioneren. Ook is informatie die de brandweer nodig heeft bij een uitruk beschikbaar. De veiligheidsregio benadrukt dat de veiligheid niet in geding is.

Specialisten ingeschakeld voor onderzoek
Wie er achter de ransomwareuitbraak zit is niet bekend. Specialisten en deskundigen van onder meer landelijke autoriteiten (waaronder het Nationaal Cyber Security Centrum) en de politie zijn betrokken bij een onderzoek naar de uitbraak. Hierbij wordt onder meer onderzocht of de aanvallers toegang hebben gekregen tot data en de impact hiervan.

"We zetten alles op alles om te zorgen dat alle systemen zo spoedig mogelijk weer veilig kunnen werken. Hoe lang dit gaat duren is op dit moment niet te zeggen", schrijft de VNOG.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.