Nieuwe I-strategie Rijk gaat bijna naar de Tweede Kamer

De nieuwe I-strategie Rijk is bijna gereed. Deze strategie beschrijft de toekomstplannen van de Rijksoverheid op het gebied van ICT en informatisering binnen de overheid. Met de I-strategie Rijk 2021-2025 pakken de CIO’s van het rijk samen de handschoen op om de veranderkracht van digitalisering verder te benutten. Op weg naar een veilige, mensgerichte, transparante en effectieve digitale toekomst, aldus de Rijksoverheid.

De I-strategie Rijk is de opvolger van de Strategische I-Agenda 2019-2021. Waarschijnlijk wordt de I-strategie medio augustus 2021 naar de kamer gestuurd. Dan is het document vanaf 6 september op deze website beschikbaar.

Informatiehuishouding, data en algoritmen
Marcel Hopman, CIO Rijk/ Data, AI en informatiehuishouding meldt op LinkedIn: "Hij is af! De I-strategie Rijk 2021-2025 ligt klaar en gaat begin september naar de Tweede Kamer. Daarin natuurlijk aandacht voor alle ontwikkelingen op het gebied van #informatiehuishouding, #data en #algoritmen. Er gaan leuke dingen gebeuren."

Er zijn 10 thema’s beschrijven de prioriteiten van de CIO’s van het rijk:

 1. I in het hart
 2. Digitale weerbaarheid
 3. ICT-landschap
 4. Generieke voorzieningen
 5. Informatiehuishouding
 6. Data en algoritmen
 7. I-vakmanschap
 8. Transparantie en inzicht
 9. I-besturing
 10. Markt en innovatie

Petra Claessen, directeur BTG/TGG: "De I-strategie Rijk beschrijft de toekomstplannen van de Rijksoverheid rondom de inzet van ICT en informatisering binnen de overheid. Met onder meer aandacht voor informatiehuishouding, data, algoritmen, digitale weerbaarheid, markt en innovatie. Een belangrijk document dat de prioriteiten op het gebied van ICT en informatisering omvat."

Meer informatie over de I-strategie Rijk 2021-2025 is hier beschikbaar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.