Gemeente Den Haag biedt op al haar locaties gratis beveiligd en draadloos internet aan

De gemeente Den Haag biedt op al haar locaties een gratis beveiligde en draadloze internetverbinding aan voor bezoekers. Gebruikers moeten wel eerst een account aanmaken.

Voor het brede publiek is op diverse plekken in Den Haag publicroam beschikbaar. Op scholen is wifi beschikbaar via eduroam. Op locaties van de overheid is via govroam beveiligd en draadloos internet beschikbaar. Den Haag is hiermee de eerste gemeente die drie vormen van gratis veilige wifi aanbiedt.

Aantal locaties met veilige wifi laten groeien
Den Haag kent de ambitie om het aantal plekken met veilige wifi te laten groeien. “Veilig internetten moet de norm zijn”, zegt wethouder Saskia Bruines. “Het beschermen van de persoonsgegevens van onze inwoners is ontzettend belangrijk en vormt een randvoorwaarde voor de gemeente. Door verbinding te maken met een beveiligd wifi-netwerk zijn persoonlijke gegevens beter beschermd en minder kwetsbaar voor aanvallen van kwaadwillenden.”

De gemeente Den Haag is nu voorzien beschikt nu over een groot netwerk met veilige wifi-punten. Niet alleen bij de gemeente, maar ook op andere Haagse locaties.

Gemeente wil andere organisaties laten volgen
Het stadsbestuur van Den Haag hoopt dat andere organisaties het voorbeeld van de gemeente gaan volgen. Cultuurinstellingen, buurthuizen en sportlocaties ontvangen binnenkort een brief van de wethouder. Zij worden hierin opgeroepen tot het aanbieden van veilige wifi. Den Haag streeft ernaar in samenwerking met andere instellingen een volledig dekkend veilig wifi netwerk aan te bieden voor al haar inwoners en bezoekers.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Veilige connectiviteit met internet is van cruciaal belang voor de maatschappij. Onder meer als het gaat om digitale transformatie, de beschikbaarheid van internet voor werknemers onderweg en de digitale ontwikkeling van burgers. De gemeente Den Haag gaat hiermee aan de leiding en biedt op al haar locaties een gratis en draadloze internetverbinding aan via publicroam, eduroroam en govroam. BTG feliciteert de gemeente Den Haag met deze mijlpaal!"

Een overzicht van alle locaties in de gemeente Den Haag met gratis beveiligd en draadloos internet is hier beschikbaar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.