Vodafone introduceert Network Slicing voor zakelijke klanten

Telecomoperator en BTG-partner Vodafone, onderdeel van VodafoneZiggo, introduceert Network Slicing voor zakelijke klanten. Met deze technologie kunnen (openbare) mobiele netwerken virtueel en flexibel opgedeeld worden in aparte netwerken. Ook kan er prioriteit gegeven worden in de beschikbare hoeveelheid bandbreedte. Zo is er altijd voldoende capaciteit voor bedrijfskritieke toepassingen, ook als het druk is op het mobiele netwerk.

Zakelijke klanten van Vodafone kunnen vanaf deze maand een 'network slice' aan capaciteit reserveren voor hun essentiële bedrijfsprocessen. Daarmee biedt Vodafone de garantie dat hun mobiele connectie stabiel blijft functioneren. Het maakt dan niet uit hoe druk het op het netwerk is, de slices zorgen dat het belangrijkste dataverkeer verzekerd is van een stabiele, snelle netwerkverbinding.

Network slicing als dienst
Vodafone meldt de eerste Nederlandse mobiele operator te zijn die de toepassing als dienst aanbiedt in Nederland. Het biedt network slicing in aanvulling op de bestaande dienstverlening en zorgt ervoor dat de capaciteit van het mobiele netwerk ruim voldoende blijft om beide diensten te kunnen faciliteren.

De technologie kan uiteenlopende organisaties ondersteunen, licht Juan Pablo Nieto van Vodafone Business toe. "Denk aan hulpverleners in ambulances die onderweg contact moeten leggen met het ziekenhuis. Ook voor organisatoren van grote evenementen is het extreem belangrijk dat de beelden van de beveiligingscamera real-time binnenkomen. Vertraging of storing kan daar gigantische impact hebben op de gezondheid of veiligheid. Network Slicing zorgt dat er voldoende capaciteit is over een gegarandeerde en veilige verbinding, ook in situaties met grote drukte", aldus Pablo Nieto.

Drie pilots
De afgelopen tijd voerde Vodafone drie tests uit met slicing-technologie. Zo liet het telecombedrijf tijdens een concert in Nijmegen zien hoe network slicing bijdraagt aan de veiligheid van bezoekers. De technologie maakte het mogelijk om livebeelden van de camera direct te analyseren, waardoor de gemeente Nijmegen de toenemende verkeersstroom van automobilisten, fietsers en voetgangers tijdig kon omleiden en kon voorkomen dat er een oncontroleerbare drukte ontstond. Ook tijdens het EK hockey en Pride Amsterdam experimenteerde Vodafone Business succesvol met deze techniek.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Als bedrijf wil je de zekerheid dat bedrijfskritieke toepassingen altijd optimaal functioneren, ook als het druk is op het mobiele netwerk. Met Network Slicing biedt Vodafone zakelijke klanten deze zekerheid en biedt de garantie dat hun mobiele connectie stabiel blijft functioneren. Zo levert Vodafone klanten extra zekerheid."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.