Cellnex verkoopt 1.100 Britse zendmasten

BTG-partner Cellnex verkoopt in totaal 1.100 zendmasten in het Verenigd Koninkrijk (VK) aan de Britse exploitant van telecominfrastructuur Wireless Infrastructure Group (WIG).

De verkoop maakt onderdeel uit van de overname van de Britse activa van het in Hongkong gevestigde CK Hutchinson door Cellnex. De Britse telecomtoezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) stelde als voorwaarde voor het goedkeuren van deze overname dat Cellnex ten minste 1.000 zendmasten in het VK zou verkopen aan een derde partij. Hieraan voldoet Cellnex nu met de verkoop van 1.100 zendmasten aan WIG.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: “BTG feliciteert Cellnex met de verkoop van deze zendmasten, die de weg vrijmaakt voor de overname van de Britse activa van CK Hutchison. Hiermee versterkt Cellnex zijn aanwezigheid op de Britse markt.” Cellnex verwacht de overname van CK Hutchison medio november af te ronden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.