Over welke kennis en vaardigheden moet een afgestudeerde ICT-mbo’er beschikken?

Bedrijven zijn naarstig op zoek naar ICT-talent. ICT-opleidingen en de vraag vanuit de markt moeten dan ook goed op elkaar aansluiten. Over welke actuele kennis en vaardigheden moet een afgestudeerde mbo'er in de ICT-sector beschikken? Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) vernieuwt de komende periode de kwalificatiedossiers waarin dit is vastgelegd. Wil jij bijdragen aan het vernieuwen van de kwalificatiedossiers?

Op dit moment volgen ruim 23.000 studenten een opleiding tot Software Developer, IT infrastructure and devices en Medewerker ICT support. Scholen baseren het onderwijs dat zij aanbieden op zogeheten kwalificatiedossiers. Deze dossiers zijn toe aan een update. Wij vragen jou hieraan bij te dragen! Jouw kennis kan een belangrijke bijdrage leveren aan het geven van een goede start op de arbeidsmarkt aan mbo-ICT'ers.

Expertgroep
Experts uit het onderwijs en bedrijfsleven bespraken begin oktober met elkaar wat de belangrijkste ontwikkeling in de ICT-werkvelden Software, IT systems and devices, en ICT Support zijn. Ook identificeerden zij over welke kennis en vaardigheden een afgestudeerde mbo'er moet beschikken. De komende maanden vernieuwt Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de kwalificatiedossiers aan de hand van de opgehaalde informatie. De organisatie zoekt daarvoor experts uit het bedrijfsleven die in een expertgroep willen meedenken over het vernieuwen van het kwalificatiedossier Software of It systems and devices. Deze expertgroepen komen drie tot vijf keer bij elkaar in de periode december 2022 - mei 2023, online of offline.

Wil jij bijdragen aan het vernieuwen van de kwalificatiedossiers? Meld je dan nu aan bij Maud van Koeveringe, Beleidsadviseur Onderwijs Arbeidsmarkt bij SBB. Je ontvangt dan meer informatie over de expertgroep.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "De studenten van nu zijn het talent van morgen. Het is dan ook belangrijk dat we blijven investeren in het opleiden van het juiste ICT-personeel. Een goede aansluiting van ICT-opleidingen op de vraag en behoefte van de ICT-arbeidsmarkt is hierbij van cruciaal belang. De kwalificatiedossiers die SBB gaat vernieuwen spelen hierbij een belangrijke rol. De dossiers maken duidelijk over welke kennis en vaardigheden een afgestudeerde mbo'er moet beschikken. BTG roept zijn leden dan ook op indien mogelijk bij te dragen aan het vernieuwen van deze dossiers."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.