Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

5 redenen waarom bedrijven assisted reality nodig hebben

10 mei 2022

Dit artikel van BTG-lid Westbase.io is een introductie over assisted reality-technologie, met informatie over wat het is en over de belangrijkste voordelen voor bedrijven. Om meer te weten te komen, nodigen Westbase.io en RealWear, hun vendor-partner voor assisted reality, u uit voor het aankomende evenement Het tijdperk van de Connected Worker voor BTG-leden.

Wat is assisted reality?
Als onderdeel van de Industry 4.0-transformatie helpen bekende XR-technologieën zoals augmented reality en virtual reality bedrijven hun productiviteit te verhogen en werkomgevingen te verbeteren. Maar hoe zit het met assisted reality?

In tegenstelling tot augmented reality, dat kan veranderen wat de gebruiker ziet, voegt assisted reality een extra informatielaag toe aan het bestaande gezichtsveld van de gebruiker. Het is ontworpen om informatie te verstrekken in de vorm van tekst, video’s, beelden en diagrammen om het situationeel bewustzijn van de gebruiker te verhogen.

Assisted reality-apparaten stellen gebruikers in staat om handsfree informatie te bekijken via een scherm en zo de informatie en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben zonder hun reële ervaring te verstoren. RealWear, gedistribueerd door BTG-lid Westbase.io, is gespecialiseerd in assisted reality-oplossingen voor de industrie. Het bedrijf heeft een reeks PBM-compatibele wearables ontwikkeld die precies dit doen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor een serie use cases in verschillende sectoren. Dus laten we eens kijken hoe bedrijven kunnen profiteren van de nieuwste technologie:

Hoe kunnen bedrijven profiteren van assisted reality?
Hieronder volgen 5 belangrijke voordelen voor bedrijven die aR-apparaten gebruiken:

Meer toegang tot deskundig advies
De noodzaak voor personeel om over de hele wereld in real time met elkaar in verbinding te staan, vormt een logistiek probleem voor elk bedrijf, vooral in het licht van de pogingen om reizen en de daaraan verbonden kosten te beperken. Met assisted reality-apparaten kunnen bedrijven hun manier van werken echter transformeren, waardoor zij kansen krijgen om succesvol te groeien en zich te ontwikkelen.

In combinatie met de Navigator of HMT van RealWear bieden Remote Expert-toepassingen een handsfree, tweewegs videogesprekservaring, waardoor eerstelijnswerkers en werknemers op afstand kunnen profiteren van gespecialiseerd advies. Dankzij het Realwear-platform kan de expert op afstand precies zien wat de werker ter plaatse ziet, zodat hij kan helpen en problemen kan oplossen. Deze technologie wordt toegepast bij voertuigonderhoud en -reparatie, maintenance en inspectie, in de verwerkende industrie en de telegeneeskundige industrie.

Verbeterde veiligheid voor werknemers
Assisted reality headsets en op het hoofd draagbare wearables worden vaak gebruikt in de verwerkende industrie, olie- en gassector en andere veeleisende industriële omgevingen. Gegevens kunnen handsfree worden geraadpleegd en, heel belangrijk, zonder PBM’s te verwijderen, zodat de veiligheid van de gebruiker gewaarborgd blijft. Ontworpen voor gebruik met veiligheidsbrillen, veiligheidshelmen en zelfs pakken voor gevaarlijke stoffen, maken de assisted reality wearables van RealWear het mogelijk om de juiste informatie te verstrekken met veiligheid op het eerste plan.

Digitale workflows leveren gedetailleerde instructies aan eerstelijnswerkers en medewerkers op afstand en zijn essentieel voor de digitale transformatiedoelstellingen van veel organisaties, die afstappen van papieren SOP’s. In combinatie met het RealWear-platform worden digitale workflows ook handsfree, zodat werknemers zich kunnen concentreren op de taak die ze moeten uitvoeren, hetgeen ten goede komt van zowel de veiligheid als de productiviteit.

Verbeterde productiviteit
Met op het hoofd gemonteerde assisted reality-apparaten kunnen technici snel en gemakkelijk diagrammen en checklists bekijken en collega’s raadplegen als ze hulp nodig hebben. Zo blijft de focus op de te volbrengen taak. De toepassing van aR-apparatuur, die praktisch en tijdbesparend is, leidt tot een meetbare toename van de productiviteit.

IIoT Visualisation op de Realwear Navigator of HMT biedt werknemers bruikbare informatie in real time over de machines die ze gebruiken of onderhouden, waardoor predictief onderhoud en weloverwogen besluitvorming mogelijk worden. Met de ingebouwde camera kunnen werknemers snel barcodes of QR-codes voor verschillende machines scannen, waardoor relevante informatie over die machine wordt geactiveerd en op de Navigator of HMT wordt weergegeven. Het is snel, efficiënt en een belangrijke factor voor de verhoging van de productiviteit.

Betere toegang tot informatie
Aangezien veel assisted reality-apparaten ontworpen zijn om handsfree te worden gedragen, is het niet nodig om extra laptops of documenten mee te nemen. Informatie kan worden geleverd precies op het moment dat het nodig is, direct voor de ogen en in de oren van de gebruiker.

Wanneer Document Navigator op de Navigator of HMT van Realwear wordt gebruikt, hebben werknemers gemakkelijk en volledig handsfree toegang tot alle documentatie die ze nodig hebben. Dankzij spraakgestuurde technologie is snelle toegang mogelijk tot bestanden die zijn geüpload en opgeslagen op het toestel of een centraal systeem. Geen onhandig papierwerk meer of het verwijderen van persoonlijke beschermingsmiddelen om bestanden te raadplegen.

Lagere kosten
Nu veel bedrijven overstappen op een hybride werkomgeving, is er een toenemende afhankelijkheid van virtuele technologie. De meesten van ons zijn eraan gewend om collega’s op verschillende locaties via een scherm te ontmoeten. Assisted reality gaat nog een stap verder, waarbij vergaderingen niet langer beperkt blijven tot een bureau. Werknemers kunnen via hun aR-apparaat zien waar collega’s mee bezig zijn, waardoor ze niet meer face-to-face hoeven te vergaderen en de reiskosten aanzienlijk dalen. Assisted reality vermindert niet alleen de reiskosten, maar helpt veel bedrijven ook om hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

Waar wordt assisted reality gebruikt?
Assisted reality helpt de manier waarop veel sectoren werken te transformeren en nu al maken diverse Fortune 1000-bedrijven succesvol gebruik van aR in hun organisatie. Bijvoorbeeld:

Total S.A. is een multinationale onderneming op het gebied van energie en één van de zeven Big Oil-bedrijven. De RealWear HMT-1Z1 is de enige wereldwijd gecertificeerde Intrinsiek Veilige (IS) Zone 1 aR wearable en deze stelde Total in staat om onsite werkers te verbinden met deskundige collega’s overal ter wereld, waardoor snellere diagnoses en reparaties van apparatuur mogelijk werden.

Honeywell International Inc. is een Fortune 100-bedrijf en een wereldwijd conglomeraat. Met RealWear kon Honeywell ter plekke validaties en tests uitvoeren van nieuw geïmplementeerde industriële apparatuur van klanten.

Voor werktaken waarbij de juiste informatie op het juiste moment nodig is, stellen assisted reality-apparaten werknemers in staat hun werk zo goed mogelijk uit te voeren, de veiligheid te verbeteren en de efficiëntie te verhogen.

Wilt u meer weten?
Realwear is samen met Westbase.io en BTG op 18 mei 2022 aanwezig tijdens het aankomende evenement Het tijdperk van de Connected Worker. Schrijf u vandaag nog in voor het evenement om meer te weten te komen over assisted reality en andere technologieën die vormgeven aan de manier waarop bedrijven opereren en werken.

Het tijdperk van de Connected Worker
Digitale transformatie verandert de manier waarop bedrijven worden geleid en de manier waarop wij werken. Het maakt ons productiever, verbetert onze veiligheid en opent nieuwe mogelijkheden om inkomsten te genereren. Neem deel aan het evenement van Westbase.io en BTG om meer te ontdekken over twee van de nieuwste technologieën die aan de basis liggen van deze transformatie: Extended Reality-wearables en de opkomst van Wireless WAN.

Samen met onze partners, RealWear en Cradlepoint, vertellen wij u in een reeks seminars meer over deze technologieën en hoe ze van nut kunnen zijn voor uw bedrijf en dat van uw klanten, nu we het tijdperk van de Connected Worker ingaan.

AANMELDEN: Ja, ik kom op 18 mei naar Hilversum of lees meer over het evenement.

Gerelateerd nieuws