Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG prominent aanwezig op Smart City Expo in Barcelona

26 okt 2023

Van 6 tot en met 9 november is BTG prominent aanwezig op de Smart City Expo World Congress in Barcelona, ’s werelds grootste en meest invloedrijke evenement voor steden en stedelijke innovatie. Zo maakt BTG deel uit van een consortium dat het Nederlandse paviljoen realiseert. Het consortium is een samenwerking van BTG, DMI Ecosysteem, Future City Foundation, Green Innovation Hub, Trade and Innovate NL en RVO.

Petra Claessen, Voorzitter van BTG – Branchevereniging voor IT en communicatietechnologie en Boardmember van BTG Holding: “Voor de doorontwikkeling van smart cities in Nederland is het belangrijk dat we samen optrekken, daarom is deze samenwerking zo belangrijk. In Barcelona laten we als BTG weer zien dat we deel uitmaken van het Nederlands ecosysteem als het gaat om smart societies, ook via onze Expertgroep Smart Cities.”

Bezoekers kunnen hier kennismaken met wat Nederland en de rest van de wereld op het gebied van Smart City te bieden heeft. Zowel qua kennis als technologie.

Tijdens de Expo wordt een groot aantal activiteiten vanuit Nederland georganiseerd. Ook vanuit het NL paviljoen, dat ook dit jaar prominent aanwezig is op de beursvloer. Zo is er op 6 november een internationaal walking dinner event en is er die dag het Smart City Business Forum – met als thema: ‘allianties bouwen voor de klimaatneutrale en slimme stad.’

Zelfs voor de beurs opent, is al een tour gepland door Barcelona, waar experts de bezoekers meenemen in de nieuwste stedelijke ontwikkelingen van de stad. In samenwerking met onder meer de gemeente Den Haag wordt ingegaan op security in smart cities.

Hou voor nadere info over het event de website in de gaten.

Aanmelden voor de activiteiten kan hier

Gerelateerd nieuws