Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Feestelijke opening NorthC Datacenter Groningen op 21 september

2 sep 2022

BTG-partner NorthC datacenters opent op woensdag 21 september op feestelijke wijze de uitbreiding van haar datacenter op bedrijventerrein Westpoort in Groningen. Dit datacenter is uniek in Europa omdat het de eerste noodstroomvoorziening in Europa heeft dat draait op groene waterstof. Hiermee is de noodstroomvoorziening van dit nieuwe gedeelte geheel CO2-neutraal.

De feestelijke opening vindt plaats in nauwe samenwerking met SSO-Noord (shared service center van de Rijksoverheid) en het Alfa College. SSO Noord is beheerder van het overheidsdatacenter dat bij NorthC is ondergebracht. Het Groningse Alfa College is in Nederland een van de meest vooruitstrevende scholen die aandacht besteed aan alles wat er met waterstof mogelijk is.

Het Alfa College verzorgt tijdens de openingsfestiviteiten een heus waterstoffestival. Tijdens dit festival kunnen de gasten allerlei praktische toepassingen van waterstof ervaren en bekijken. Denk daarbij aan een waterstoffiets, -boot en zelfs een heel vliegveld.

Klik hier voor meer informatie en om aan te melden

Gerelateerd nieuws