Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cisco en Axians komen met private 5G-oplossing

21 jun 2022

Cisco en Axians werken samen om de bereikbaarheid en connectiviteit van organisaties in de educatie, zorg, productie en de logistieke sector te vergroten. Dat gebeurt door private 5G-technologie direct aan te laten sluiten op zowel nieuwe als bestaande LAN- en WiFi-infrastructuur.

Private 5G helpt organisaties om maximale connectiviteit te realiseren door controle en betrouwbaarheid te bieden voor zowel bedrijfskritische activiteiten, machines en sensoren (IoT), als  de bereikbaarheid van (eind)gebruikers, waarbij de dienst zorgt voor een naadloze integratie op het vlak van authenticatie en security.

Axians verwacht dat het private 5G-netwerk een plek krijgt naast het doorgaans zwaar belastte WiFi-netwerk om te zorgen voor een nog meer betrouwbare verbinding. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de zorgalarmering, sensoren of autonomous vehicles, maar ook om videobellen of simpelweg het realiseren van een groter bereik op het terrein van bijvoorbeeld een universiteit.

“Dit is een belangrijke toevoeging aan ons portfolio”, zegt Erik Lenten, de CTO van Axians. “We kunnen nu één oplossing bieden en beheren voor zowel omgevingen waar LAN en WiFi het beste passen, maar ook voor bijvoorbeeld een fabriek, een logistieke omgeving, een campus of een zorginstelling.”

Axians heeft meer dan tien jaar ervaring met het plannen, bouwen en beheren van missiekritische communicatieomgevingen op basis van (private) 4G- en 5G-netwerken en ondersteunt organisaties uit de private- en  publieke sector, operators en dienstverleners. Dit zorgt ervoor dat Axians in staat is om klanten door alle stappen van het proces te begeleiden: van het verzamelen van spectrum tot het runnen en exploiteren van de netwerken.

“Door samen te werken met Cisco zijn we in staat om onze klanten volledig te voorzien van een private 5G-oplossing die OT-assets verbindt met de wereld van AI, IoT en digitale M2M-communicatie”, aldus Rob van Kaathoven, de CEO van Axians Nederland.

Cisco’s private 5G-oplossing wordt door Axians as-a-service geleverd en zorgt voor verdere automatisering, flexibiliteit, efficiëntie en beveiliging van het volledige campusnetwerk. “De aanpak van Axians om verschillende campustechnologieën zoals 5G, Wi-Fi, LAN en beveiliging te combineren en aan te bieden als end-to-end managed services stelt hun klanten in staat zich te concentreren op echte bedrijfsresultaten”, zegt Masum Mir, VP en General Manager voor Cable, Mobility & IoT van Cisco.

Gerelateerd nieuws