Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Axians start samenwerking met Kadaster

26 apr 2024

BTG-partner Axians is een samenwerking gestart met het Kadaster. Op 24 april 2024 werd de handtekening gezet door Johan Korpershoek, Cora Smelik en Michiel Pellenbarg op het hoofdkantoor in Apeldoorn. Het Kadaster is de officiële organisatie van de overheid die verantwoordelijk is voor het registreren van eigendommen in Nederland, evenals de bijbehorende rechten van eigenaarschap.

De opdracht

Met de opdracht voor de Connectivity en Security Services van het Kadaster, zet de organisatie een significante stap vooruit. De wens van het Kadaster was het realiseren van een veilig en efficiënt netwerk dat de basis zal vormen voor aanhoudende technologische vooruitgang en modernisering van de dienstverlening. Zo waren enkele doelstellingen flexibiliteit, compliancy, veiligheid, innovatie en schaalbaarheid.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en klanten een hoogwaardige dienstverlening ervaren, op een veilige en duurzame manier. Met een sterke focus op continuïteit, kwaliteit en veiligheid van dienstverlening, kijk ik vol enthousiasme uit naar onze samenwerking.

De oplossing

Na diverse gesprekken met het Kadaster heeft een speciaal toegewijd team van specialisten zich gericht op het ontwerpen van de best passende oplossing. Dit resulteerde in het combineren van verschillende bouwstenen, waaronder NaaS, Gaia HUB en IT-management diensten. Maar, welke mogelijkheden bieden deze bouwstenen het Kadaster? Om te beginnen bevat de veilige, innovatieve en wendbare Network as a Service (NaaS) diverse voordelen, zoals flexibele op- en afschaalmogelijkheden, continue toegang tot de nieuwste (security) technologieën, financiële voordelen en voorspelbaarheid. De voorgestelde dienst is gebaseerd op ons Gaia-portfolio.

Het tweede component, Gaia HUB, biedt een geavanceerde SASE-oplossing die gebruikers, apparaten en (cloud)applicaties dynamisch verbindt met hoge performance en sterke beveiliging, ongeacht hun locatie. Het platform is ontwikkeld vanuit onze jarenlange innovaties en ervaring, versterkt door de best practices van onze partners Cisco, Equinix en Microsoft. Tot slot worden alle aangeboden componenten continu gemonitord vanuit het hypermoderne Operation Center van Axians, dat bestaat uit een SOC (Security Operations Center), NOC (Network Operations Center) en de recentelijk toegevoegde AIOps (Artificial Intelligence for IT-Operations). De op maat gemaakte oplossing past hierdoor perfect bij de digitale ambities van het Kadaster.

 

Gerelateerd nieuws